velikost písma: A +/ A/ A -

Nesplněné sny

Autor: Slávek Hejna | komentářů: 0

KRIMI: Tento příběh začal nočním telefonátem na policejní služebnu. Volali z luxusní pražské vinárny, jeden z jejich zahraničních hostů postrádá peněženku se značným finančním obnosem, který měl dotyčný cizinec připravený na zaplacení objednaného zboží. Jednalo se o 30 000 euro.


Foto: iStock

Výjezdová skupina kriminalistů se ihned na místo vypravila, aby okradeného hosta i personál vinárny vyzpovídali. Vyšetřovatelé na místě zjistili, že celý večer cizinci dělaly společnost dvě mladé, velmi přitažlivé ženy, se kterými se příjemně bavil a popíjel. Policista usoudil, že by se mohlo jednat o dvojici slečen, se kterými už měl nejednou co do činění. Tyto dámy si vždy vyhlédly nějakého dobře situovaného, osamělého cizince, ke kterému si přisedly, a zatímco jedna z nich rozptylovala mužovu pozornost koketním chováním i vášnivými objetími, její společnice ho okradla o veškeré cennosti. Obvykle předpokládaly, že postižený bude ze strachu před vyšetřováním a ostudou raději mlčet. Navíc vzhledem k tomu, že se vždy při těchto akcích vydatně popíjelo, okradení si mnohdy nepamatovali s kým a kde byli a spíše byli přesvědčeni, že peníze či jiné cenné věci někde ztratili.

Čtěte také: Nebezpečná samota

Tentokrát ale nešlo jen o pár stovek, hodinky nebo mobilní telefon. Přestože cizincovy společnice rychlý příjezd policistů překvapil, nedaly na sobě nic znát a byly velmi překvapené, když po prověření situace jednu z nich odvezli na policejní služebnu k výslechu, kde se nakonec zadržená ke krádeži peněženky přiznala. Řekla však, že ji zahodila před vinárnou pod nějaké auto, před tím, než si sedla s nimi do policejního vozu, aby ji u ní nenašli. Tato historka se sice nezdála moc pravdivá, spíš to vypadalo, jako by zlodějka chtěla získat čas, ale policisté se i s ní vrátili k vinárně, aby provedli rekonstrukci případu. Při tom dokázali, že podezřelá nemluvila pravdu, a ta tedy přiznala, že ukradenou peněženku ukryla ve sklepě. Ani po prohledání sklepa i ostatních místností ve vinárně však peněženka nebyla k nalezení.

O ukradených penězích věděla pouze kamarádka zlodějky, a ta měla za úkol je dostat mimo objekt vinárny. Zkontaktovala známého, aby peněženku ze sklepa odnesl. Na první pokus se to však nepodařilo, protože dotyčný nevypadal příliš reprezentativně, jak se slušelo na hosta luxusní vinárny, a nebyl vpuštěn dovnitř. Ale jeho slušně vypadajícímu kamarádovi se podařilo úkol splnit a oba se o nenadálé „bohatství“ spravedlivě rozdělili, vydatně to zapili v jejich hospůdce a na krásnou zlodějku a její přítelkyni úplně zapomněli. Z peněz se však neradovali dlouho, protože kriminalisté je díky informaci druhé z povedených slečen“ zadrželi. Při domovních prohlídkách našli nejen oněch třicet tisíc eur, ale i nelegálně drženou pistoli jednoho z pachatelů. A tak místo posedávání v luxusních podnicích a popíjení whisky, budou oba nějakou dobu sedět a pít čaj ve vězeňské cele.

Stali jste se svědkem kriminálního činu? Svěřte se na našem diskuzním fóru , nebo na facebooku.

Kam dál?
Cesta do Santiaga – cesta k sobě
Víme, proč je hra důležitá pro děti i dospělé
Dovolená na Rabyni dříve a dnes
Máte rádi sushi? Udělejte si ho doma
Řidičem až v důchodu. A proč ne?
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.

Dočtěte se více

Příbuzná témata: Páteční speciály