velikost písma: A +/ A/ A -

Kam s vnoučaty?

Autor: Táňa Pikartová | komentářů: 0

21. 9. – 5. 10. 2011 Podzim láká k zábavě venku i pod střechou. Vezměte vnoučata na dětské prohlídky zámku v Hořovicích nebo ve Zlíně. Pokud vás to táhne do přírody, využijte hezkého počasí a vyjeďte na kolech po Beskydech.



Dětské prohlídky zámku v Hořovicích
Nenechejte si ujít historicky první dětské prohlídky hořovického zámku s názvy „O zakleté paní“ a „Pozor na klobouky“. Nejkrásnějšími místnostmi zámku vás provede zakletá hraběnka. Bude vám vyprávět svůj životní příběh i o době, ve které žila. V závěru prohlídky ji můžete vysvobodit. Odměna vás nemine. Unikátní prohlídka je určena pro děti od 4 do 10 let s doprovodem dospělého. Po prohlídce si dejte piknik v zámecké zahradě. Součástí piknikového koše je jídlo a pití podle vašeho přání, deka a piknikové příbory. Láká vás naopak sport? Čeká zde na vás petanque, badminton, létající talíře nebo šachy.
www.zamek-horovice.cz
www.kava-v-zamku.cz



Čtěte také: Gastrotoulky: Čechy

S vnoučaty na podzim do Beskyd
Dovolená je sice za námi, ale prodlouženým víkendem v horách určitě nikdo nepohrdne. Hotel Galik nabízí od 1. října zlevněné pobyty a také nově k využití vyhřívaný bazén a bowling. Na nenáročných okruzích se pokocháte přírodou, která se už začíná barvit do podzimních tónů. Trasy jsou vhodné i pro nejmenší vnoučátka v kočárku, nebo malé cyklisty. Kolo, helmy i dětské sedačky na kolo si můžete půjčit až na místě. Restaurace hotelu má dostatečný výběr dětských jídel a nekuřácké prostředí. Tradiční drakiáda se koná 24. září.
www.galik.cz



Habsburská platidla na zlínském zámku
Tento výlet je vhodný pro starší vnoučata. Zlínský zámek zdobí výstava „Bohatstvo storočí“. Muzeum výstavu připravilo ve spolupráci s Hornonitrianským múzeem v Prievidzi. Představuje platidla z období, kdy jsme byli součástí Habsburské monarchie (1526 – 1918). Návštěvníci si prohlédnou mince – dukáty, tolary, groše a denáry, které byly postupně v oběhu panování šestnácti habsburských panovníků. Vystavená platidla spolu s doprovodnými materiály dokumentují hospodářské, společenské i státoprávní poměry v habsburské monarchii. Až přinesou vnoučata jedničku z dějepisu, bude to i vaše zásluha!
www.muzeum.zlin.cz



Máte tip na zajímavý výlet, kde jste se nenudili vy ani vaše vnoučata? Podělte se o něj s ostatními čtenáři v diskuzním fóru, na facebooku nebo přímo pod článkem.

Kam dál?
Vyrobte si originální koše a bedýnky na ovoce a zeleninu
Zkuste šperkařský kurz, vyděláte na tom!
Kam v Bavorsku?
Jak se zabezpečit na důchod 2. díl
Zdena Bronislawská Deylová – Slunečná cesta ke kráse
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.

Dočtěte se více

Příbuzná témata: Kam s vnoučaty?