velikost písma: A +/ A/ A -

Zvědavý soused

Autor: Slávek Hejna | komentářů: 0

KRIMI: Přestože už panu Novotnému táhlo na sedmdesát, chodíval vypomáhat do truhlářské dílny za vsí. Na svůj věk byl čilý, věčně samá legrace… Jednoho dne však do práce nepřišel. Cestou ho srazilo auto a jeho tělo našli na poli u silnice. Bohužel, v té době už byl několik hodin po smrti.


Foto: iStock

Při vyšetřování nehody se zjistilo, že pan Novotný šel správně po levé straně vozovky, auto viděl, a proto uhnul až ke krajnici, ale dotyčný v autě asi dědu neviděl a srazil ho. Novotný utrpěl při pádu vážné poranění hlavy – měl proraženou lebku. Řidič sice po nehodě zastavil, ale místo aby postiženému zavolal pomoc, odtáhl ho ze silnice do pšeničného pole a bezohledně ujel. Přitom podle pitevního protokolu bylo jeho zranění sice velmi vážné, ale kdyby se mu dostalo včasného ošetření, nemusel zemřít. Pana Novotného pohřbili za pár dní, ale trvalo ještě půl roku, než původce tragické nehody našli.

Jednoho sobotního odpoledne zazvonil neznámý muž u automechanika Honzy. Potřeboval by na autě vyměnit blatník a pravý reflektor – prý mu do auta asi někdo nacouval, ale neví kdo. Honzovi se do práce moc nechtělo, za týden toho měl tak akorát a snažil se přemluvit muže, aby zajel do dílny, že tam mají sobotní službu. Když budou mít volno, vyhoví mu. Ale řidič se nedal odbýt a vytáhl nemalý svazek bankovek. Honza přestal hledat výmluvy a skočil do montérek.

Čtěte také: Nevěrník z Edenu

Když už měl polovinu práce za sebou, najednou mu zazvonil telefon. Volal soused Janouch, prý mu praskl vodovodní kohoutek, tak jestli by mu na pár minutek nepřišel pomoci. Janouch totiž zahlédl z okna, jak Honza opravuje auto, které by podle všech poznatků z vyšetřování nehody dědy Novotného mohlo být poškozené právě při ní. Jako příslušník dopravní Policie na objasnění případu tehdy také pracoval.

Automechanik Honza se zákazníkovi omluvil, že na chvíli odběhne pomoci sousedovi. Janouch mu hned řekl, o co jde a že to nahlásí kolegům a on – Honza, aby zatím dál opravoval, jako by nic. Jenže když vyšli spolu před dům, viděli už jen koncová světla ujíždějícího auta. Řidič jako by tušil, o čem ti dva spolu mluví, dostal strach, hodil nabouraný blatník do kufru auta a snažil se zmizet.

Čtěte také: Láska za všechny peníze

Honza honem sedl do svého auta a vydal se podezřelého řidiče sledovat. Netrvalo dlouho a už ho měl na dohled. Předjel ho a smykem postavil svůj vůz doprostřed silnice a pronásledovaný řidič se již nestačil vyhnout. Narazil do Honzova auta a poté do letité hrušky u silnice. Krátce na to dorazila hlídka dopravní policie, oba zraněné aktéry nechali převézt k ošetření do nemocnice. A zatímco Honza se vrátil brzo ke svým autům, pachatel bude zpytovat svědomí nějaký čas ve vězení…

Stali jste se svědkem kriminálního činu? Svěřte se na našem diskuzním fóru nebo na facebooku.

Kam dál?
Z deníku nevlastní babičky (22)
Pletky s očistou
Masaru Emoto: odhalil tajemství vody
Strašák jménem rating
Zdravé recepty Hanky Zemanové
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.

Dočtěte se více

Příbuzná témata: Páteční speciály