velikost písma: A +/ A/ A -

Kam s vnoučaty za gastronomií?

Autor: www. gastronaut.cz | komentářů: 0

I v novém roce pro vás budeme připravovat tipy, kam se vydat s celou rodinou a ještě si u toho užít spoustu zábavy. Ve spolupráci s portálem Gastronaut.cz vám nabízíme doslova horké gastronomické příležitosti, jak spojit příjemné s užitečným. A věřte, že z těchto výletů „k sežrání“ budou vaše vnoučata nadšená!


foto: iStock

Na kurz vaření
Máte-li doma malého nadšeného kuchtíka, který se vám v kuchyni neustále motá pod rukama, určitě pro něj bude potěšením strávit několik hodin na kurzu vaření. Děti se na jedno odpoledne vžijí do role kuchařů a budou mít možnost vyzkoušet si všechny činnosti s vařením spojené. Kurz trvá přibližně tři hodiny, během nichž se bude vařit celé menu skládající se z bramborové polévky, quessadillas, těstovin s kuřecím masem a rajčatovou omáčkou a palačinek. Každého malého šéfkuchaře může doprovázet jedna osoba zdarma. Více zde.
Kdy a kde: 21. ledna 2012, Praha 3

Šéfkuchařova lekce
Kurz pro děti pořádá také známá restaurace Alcron. Je určen dětem od čtyř let věkou a vedou jej zkušení kuchaři. Tentokrát nebudete muset hlídat přetékající hrnce ani připalující se pekáče! Zatímco se budou ti nejmenší bavit a učit zároveň, vy si můžete v klidu vychutnat oběd a vnoučata vyzvednout až po skončení zábavy. Vaši malí rošťáci budou navíc odcházet najedení – v ceně kurzu je zahrnuto lehké občerstvení i vydatnější závěrečné menu. Více zde.
Kdy a kde: 28. ledna 2012, Štěpánská 40, Praha 1

Čtěte také: Tekuté zlato ze Středomoří

Na led, nebo zabijačku?
Co si počít o víkendu s neposednými nezbedy a prázdným žaludkem? Karlínský masopust nabízí pestrý program, při kterém si spoustu zábavy užijí nejen vaše vnoučata, ale také vy. Dětem bude určena dílna na výrobu masopustních masek, pohádka a pohádkový karneval. Na své si jistě přijdou i na ledové ploše, která bude k dispozici také dospělým. Spolu s dětmi si budete moci pochutnat na masopustním menu, které nabídne především zabijačkové pochutiny. A konečně, tradiční české výrobky, které potěší každý mlsný jazýček, můžete nakoupit na farmářském trhu. Více zde.
Kdy a kde: 4. února 2012, Karlínské náměstí, Praha 8

Pohlednice ze starých časů
Kdykoliv něco potřebujeme, vezmeme peněženku a běžíme do obchodu. Stejně to učíme i své potomky. A tak se může snadno stát, že se vlastních vnoučat zeptáte, jestli vědí, jak se peče chleba nebo vyrábí tvaroh, a ony jen zavrtí hlavou. Vydejte se proto do Toulcova dvora a společně zažijte, jak to chodilo za starých časů. Uvidíte, jak se mlátilo obilí, mlela mouka, zadělávalo těsto na chleba nebo jak se vyráběl tvaroh. Více zde.
Kdy a kde: 6. února 2012, Toulcův dvůr, Kubatova 32/1, Praha 10

I ty maškaro...!
Již třiadvacátý ročník Poberounského masopustu vypukne poslední únorovou sobotu v Zadní Třebáni. Masopustní veselí proběhne, jak se sluší a patří. Můžete se těšit na tradiční maškarní průvod, pravou zabijačku a staročeský jarmark. A v případě, že vašim vnoučatům nebude stačit „dospělácký“ průvod masek, přiveďte je i v neděli, kdy bude probíhat dětský karneval. Více zde.
Kdy a kde: 18. – 19. února 2012, Zadní Třebáň, Středočeský region

Máte zajímavý tip, kde jste se nenudili vy ani vaše vnoučata? Podělte se o něj s ostatními čtenáři v diskuzním fóru, na facebooku nebo přímo pod článkem.

Kam dál?
Barvy do zimní zahrady
Tichý zabiják miluje sůl
Saunování – odpočinek, relaxace, péče o zdraví i pokožku
Vyhořelé partnerství?
Smrt je můj koníček

Gastronaut.cz – Kalendárium gastronomických akcí v ČR
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.

Dočtěte se více

Příbuzná témata: Kam s vnoučaty?