velikost písma: A +/ A/ A -

Jarní gurmánské výlety po Francii

Autor: Michaela Poštulková | komentářů: 0

Špičkové francouzské speciality neochutnáte jen v Paříži.

Jitrničky, sýry a šampaňské ve francouzském Troyes
Historické jádro městečka Troys má půdorys zátky od šampaňského a proto se připravte na to, že toto královské pití vám zde budou nabízet na každém kroku. Jednodenní nocleh s francouzskou snídaní v hostinském pokoji slouží jako výchozí bod pro výlety do zdejších podnikových prodejen, ve kterých výhodně nakoupíte kromě šampaňského např. místní ručně plněné jitrničky třídy AAAAA, které se připravují na směsi bílého vína. Tradici zde má i krémový sýr Chaource se známkou kvality AOC a další francouzské top suroviny a výrobky.

Kdy: každý den po celý rok
Kde: Troyes, Francie
Za kolik: Od 32,50 € na osobu ve dvoulůžkovém pokoji

Slavná lokalita Le Champagne
Z výletu do oblasti Le Champagne se vám může zatočit hlava. Šampaňské vinice pokrývají 34 000 hektarů, ročně se na světě prodá neuvěřitelných 300 milionů lahví. Ti, kdo jezdí do oblasti Le Champagne, chodí po tzv. Turistické stezce šampaňského – „Route Touristique du Champagne“. Na pěti okruzích vedoucích okolo vinic, které celkem měří pět set kilometrů, se nachází 80 zastávek s ochutnávkovými stanicemi. Návštěvy některých sklepů, zámků a kostelů jsou zdarma. Po cestě se určitě zastavte i v gastronomicky vyhlášené lokalitě Champagne – Ardenne. Zdejší sušená, silně aromatizovaná šunka či teplé vepřové nožičky platí za delikatesy. V oblasti se vyrábí i slavné růžové remešské sušenky (pochopitelně se při konzumaci namáčejí do šampaňského) či sýr Langres, který dozrává v perlivém alkoholické nápoji.
Turisté vycházejí ze dvou bodů: Marne a Abue

Kdy: po celý rok
Kde: Champagne – Ardenne, Marne, Abue, Francie
Za kolik: dle typu ubytování

Uzeniny, jelítka a panoramata v Ardenách
Třídenní putování po francouzských Ardenách je určené pro ty, kteří holdují silnějším neošizeným jídlům a zároveň si chtějí dát pořádně do těla. Putování údolím řeky Semoy vede za bílými ardenskými jelítky, které jsou místními považovány za nejjemnější na světě. Zdejší šunka Jambon se suší nejméně 270 dní, částečně přímo na horském vzduchu v horách, v hotelích pak na vás k večeři čekají celkem 4 precizně sestavená menu.

Kdy: do 1.dubna do konce září
Kde: Ardeny, Francie
Za kolik: Od 263 € na osobu ve dvoulůžkovém pokoji
www.ardennes.com

Kontakty na ubytování v daných lokalitách: www.franceguide.com
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.