velikost písma: A +/ A/ A -

Kam s vnoučaty za gastronomií?

Autor: www. gastronaut.cz | komentářů: 0

Vydejte se s námi po stopách chuťových zážitků do všech koutů naší země. Každý region láká v říjnu zajímavými gastronomickými událostmi. Zajděte si na piknik, připojte se k burčákovému pochodu či si dejte šálek lahodné kávy, a to vše s vašimi vnoučaty!


foto: iStock

Piknik v Beskydech
Vyrazte na piknik do krásné přírody Beskyd. Spa hotel Lanterna ve Velkých Karlovicích nabízí možnost objednat si piknikový koš (ve zdejších horských podmínkách má podobu stylového batohu) a vyrazit na výlet. Turisté neznalí terénu jistě ocení, že ke koši dostanou také speciálně připravenou Piknikovou mapu. Ta představuje trasy, které jsou délkou, převýšením či vybaveností po cestě vhodné pro spojení vycházky s piknikem. Také poradí i vhodnou trasu pro rodiče s kočárkem nebo vozíčkáře. Jsou v ní vyznačena doporučená místa s hezkým výhledem, ohniště i body, kde jsou k dispozici posezení či pitná voda. A co dobrého najdete ve svém koši? Například domácí burger a sendvič, nebude chybět čerstvá zelenina, ovoce a dezert. Menu lze doplnit lahví výborného vína, s výběrem vám poradí zdejší sommelieři. Ke koši je přibalena i deka.
Kdy a kde: do konce října, Spa hotel Lanterna, Velké Karlovice, region Zlínský

Burčákový pochod
Tradiční burčákový pochod pořádá Klub českých turistů. Budete mít jedinečnou příležitost odměnit se za sportovní výkony v místních otevřených sklepech sklenkou dobrého vína. V každém sklepě bude možné se i občerstvit například škvarky či domácí klobásou.
Kdy a kde: 13. října, Areál vinných sklepů Šidleny, Milotice, region Jihomoravský

Čtěte také: Kulturní tipy na říjen

Hubertské slavnosti na zámku Plumlov
Na mysliveckých Hubertských slavnostech na vás čekají ukázky sokolnictví, přehled plemen loveckých psů nebo ukázky vábení jelenů. Pro návštěvníky všech generací je připravena tradiční bohatá myslivecká kuchyně – nebudou chybět guláše či klobásy. Těšit se můžete také na noční program v podobě prohlídek Plumlovského zámku, který je architektonickým unikátem. Vnoučatům se určitě zalíbí průvodci v historických kostýmech, kteří předvedou scénky z historie Plumlovského panství.
Kdy a kde: 14. října, Zámek Plumlov, Plumlov, region Olomoucký

Prague Coffe Festival
Pro milovníky kávy máme dobrou zprávu – brzy se uskuteční Prague Coffee Festival, kde se dozvíte o všem, co je spojené s kávou. Akci zkrášlí výstava fotek z kávových zahrad z Etiopie. Na festivalu se představí různé kavárny z celé České republiky a asi 100 vzorků káv z různých pražíren z ČR i z celého světa. Můžete se také zúčastnit workshopu domácí a alternativní přípravy kávy. Třikrát během dne proběhne etiopský kávový obřad (v 11, 13, 15 hod.) a v průběhu celého dne můžete sledovat Latte art exhibici. Pro vaše vnoučata jsou připravena představení a dětské workshopy. Na festivalu bude probíhat autogramiáda Petry Veselé, která představí svoji Knihu o kávě, která vyšla v nakladatelství Smart Press.
Kdy a kde: 27. října, Michnův palác, Újezd 40, Praha 1, region Praha

Halloweenská party s vařením pro děti
Už jste ochutnali netopýří barbecue křidýlka? Pokud ne, přijďte se svými vnoučaty do Chefparade oslavit Halloween – svátek masek, světel a dýní! Děti si společně vydlabou dýni a následně připraví strašidelné halloweenské menu. V plánu je též strašidelné malování na obličej a sklo. Starší děti lze v případě zájmu ponechat na kurzu samotné. A co vše bude obsahovat strašidelné menu? Halloweenské prsty, netopýří barbecue křidýlka, čarodějnický punč, pavoučí muffiny či dýňový koláč z vlastnoručně vydlabané dýně. Vítané jsou také anglicky mluvící děti.
Kdy a kde: 28. října, Škola vaření Chefparade, Husitská 56, Praha 3, region Praha

Máte zajímavý tip, kde byste se nenudili vy ani vaše vnoučata? Podělte se o něj s ostatními čtenáři v diskuzním fóru nebo facebooku.

Kam dál?
Úspěšný život podle Briana Tracyho
Slevové servery – seriózní prodej nebo podvod?
Škola pletení – jehlice a další pomůcky
Barvy do zimní zahrady
Sebeláska neznamená sobectví
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.