velikost písma: A +/ A/ A -

Tipy na zimní výlety s vnoučaty

Autor: www. malydobrodruh.cz | komentářů: 0

Přinášíme vám tipy, kam vyrazit s vnoučaty i v zimních dnech, kdy nás to ven sice moc neláká, ale je nám líto prosedět čas doma. Zima nabízí skvělé možnosti rodinné zábavy nejen na sjezdovkách...



Království železnic fandí malým cyklistům
Pražské Království železnic už možná znáte – ve třech podlažích na ploše 3100 m² uvidíte stovky metrů kolejí, desítky modelů vlaků, modely aut, které si dávají přednost na křižovatkách, modely významných staveb a míst České republiky a mnohé další. Od ledna tady ovšem mají další novinku: Skibiho cyklodráhu zručnosti! Každý první víkend v měsíci až do března si tady můžete bezplatně půjčit pro děti odrážedla, kola a přilby a svěřit je do péče odborníků, kteří jim poradí se správnou technikou jízdy a rodičům třeba zase s výběrem ideální velikosti kola pro vaši ratolest. Otevírací doba: každý den od 9:00 do 19:00 hod. (prodej vstupenek končí v 18.00). Vstupné: dospělý 200 Kč, děti do 15 let 120 Kč, děti do 1 metru (pouze s dospělým) 30 Kč, členové sportovního Skibi VIP klubu mají na vstupné 30% slevu, Skibi FB fanoušci dětskou vstupenku k dospělé zdarma. Více informací: www.skibi.cz.

Do Berouna za medvědy z večerníčku
Jmenují se Vojta, Kuba a Matěj a troufáme si tvrdit, že je s největší pravděpodobností znáte! Jak to? Jedná se přece o tři medvědí bratry (dnes už se pravda nejedná o žádná mláďátka, je jim 12 let), kteří měli hlavní roli ve večerníčku filmaře Václava Chaloupky. Vydejte se za nimi a jejich příběhem do Berouna, kde dnes mají domov! Původně to vlastně nevypadalo vůbec růžově, protože medvědí máma Kateřina se o svá trojčata odmítala starat. A tak – jakoby závdavkem – dostali postupně hned dva otce: nejprve medvědáře Jana, později filmaře Václava Chaloupku. Slavné filmové hvězdy dnes žijí ve speciálním výběhu o rozloze 25 arů v lesoparku Městská hora v Berouně. A pozor: toto město má dokonce symbol medvěda ve svém znaku i na praporu! V Berouně ostatně bude dobře celé rodině, nejen medvědům. Kromě již zmíněného medvědária tady na malé výletníky čeká hřiště, rozhledna a zajímavá přírodopisná stezka (je dlouhá 1,5 km, takže žádná náročná túra). Více informací: www.berounske.info. Otevřeno po celý rok, dívání je zdarma.

Čtěte také: Kulturní tipy na leden

Oslavy lásky na fotografiích z Nigeru
Unikátní výstava, která se bude líbit i dětem, probíhá až do 25. 2. na Novoměstské radnici v Praze. Najdete zde fotografie Lenky Klicperové, která se vydala na sever Nigeru, aby zdokumentovala místní festival hojnosti a lásky zvaný Cure salée. Uvidíte zde zaznamenané oslavy konce období dešťů, které končí v září. Pak už nomády z kmene Wodaabe a jejich zvířata čeká jen dlouhé a horké období, kdy nespadne skoro ani kapka. A to je třeba oslavit. Třeba tancem. Více na www.femisphera.com.

Mateřídouškové výlety za dobrodružstvím
Jezdíte rádi s vnoučaty na výlety do přírody? Pak je pro vás ideální výprava plná dobrodružství a her pro ty nejmenší, kterou pořádá každou sobotu tým lektorek z Toulcova dvora. V sobotu 12. 1. od 9 do 15 hodin bude trasa a program uzpůsobeny pro „školkové“ a mladší děti. Pro ty do tří let doporučují pořadatelé mít krosničku či jiné přenášedlo. Doprava bude hlavně vlakem nebo autobusem a s sebou si nezapomeňte vzít batůžek se svačinou, dobré oblečení i obuv do přírody, pláštěnku či deštník. Rodinné vstupné za děti a jejich doprovod činí 80 Kč. Na tuto akci je nutné se zaregistrovat!!! Více na: www.toulcuvdvur.cz, e-mail: [email protected], tel: 272 660 500.

Staňte se fotografem za jediný den!
Že se nedá udělat ve fotografování za jediný den velký skok vpřed? Kurz fotografování vedený Janem Rybářem, vítězem Czech Press Photo, vás přesvědčí o opaku, ať právě začínáte, či se již fotografování stalo vaší vášní. Tento fotokurz je unikátní tím, že vás nikdo nenutí zabývat se hodiny a hodiny technikou a funkcemi fotoaparátu, ale budete rovnou FOTIT! Více na www.amaze.cz.

Deštné: skvělá lyžovačka za hubičku!
V Deštném si užijete do sytosti komfortních sjezdovek a přitom za skipasy ani ubytování neutratíte zdaleka tolik jako v ostatních velkých lyžařských střediscích. Pokud sebou máte vnoučata a netoužíte po žádné divočině, ale zimní dovolené pěkně v poklidu, jste tady na správném místě. Doporučili bychom vám vydat se do menšího areálu Marta II. Váš vůz můžete zaparkovat přímo pod svahem zdarma. Sjezdovka je zde široká a doslova ji lemuje dětská zábavná dráha se sněhovými boulemi a hračkami. Vyhlášená je i zdejší lyžařská škola, která se pyšní osvědčením APUL, dětským Yettiho hřištěm, dvěma provazovými vleky, pojízdným pásem SUNKID, dětským kolotočem a iglú stanem. Součástí areálu je také půjčovna a servis veškerého vybavení. Zajímavosti z ceníku: Děti do 5 let v doprovodu dospělé osoby zdarma. 2hodinová a 4hodinová jízdenka platí od času zakoupení u čipových karet od průchodu turniketem bodové jízdenky. Lyžařské výcviky od 244 Kč/den do celého areálu! Více informací: www.region-orlickehory.cz.

Nevíte, kam se o víkendu vydat s těmi nejmenšími? Hledáte tu pravou rodinnou dovolenou? Pro ty, kteří se neradi nudí doma, je tu internetový portál zaměřený na cestování s dětmi www.malydobrodruh.cz.

Podnikáte výlety se svými vnoučaty také v zimním období? Máte dobrý tip, o který byste se chtěli podělit? Tak neváhejte a napište nám do diskuzního fóra nebo na facebook.

Kam dál?
Kam s vnoučaty za gastronomií?
Zimní radovánky pro odvážné
Bad Reichenhall – solné lázně
Pracující důchodci přijdou o tisíce
Jak získat nové zaměstnání
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.