velikost písma: A +/ A/ A -

Jak vybrat dovolenou pro seniory: Poradíme vám osvědčené rady a tipy!

Autor: Komerční prezentace | komentářů: 4

Seniorů jsou v Česku asi tři miliony, velká část z nich ale příliš necestuje. Buď kvůli financím, případně ze strachu z cizího prostředí. My vám ale přinášíme tipy pro výběr dovolené pro seniory, které mohou část těchto problémů odbourat. Poradíme, jak na výběr správného termínu, jak na výběr hotelu a jak vybrat opravdu výhodně.

Čeští senioři cestují podle statistik méně než senioři ve zbytku Evropy. Situace je ale rok od roku lepší. A s trochou nadsázky řečeno se tak vlastně lepší i zdravotní a psychický stav starších lidí - podle vědeckých zjištění se totiž důchodci-cestovatelé těší lepší kondici než důchodci-zápecníci.

Cestování ve vyšším věku s sebou logicky přináší určité problémy, zároveň ale umožňuje čerpat i spoustu výhod. Podívejte se na rady a tipy, které vám cestování ve vyšším věku usnadní a zpříjemní!

Rada první: Jak vybrat hotel?
Základním a zlatým pravidlem je vybrat takový, ke kterému bude snadný přístup a který bude pokud možno bezbariérový. Minimálně alespoň do té míry, že bude mít výtah. Můžete si sice pořád připadat ve formě, vybíhání schodů do čtvrtého patra, a to několikrát denně, by ale otrávilo i mnohem mladší ročníky

Pokud jedete k moři, pak si kromě přístupu k hotelu a bezbariérovosti pohlídejte i přístup na pláž a do moře. Sestup na pláž po schodech tesaných v útesu, či místo pozvolného vstupu do moře skály a kamení – to také není ideální volba.

Rada druhá: Jak vybrat termín?
Využijte toho, že jako senior máte možnost odcestovat kdykoli, nejen v době hlavní turistické sezony. Výrazně tak ušetříte – ceny zájezdů před hlavní sezonou, případně po hlavní sezoně jsou nižší mnohdy i v řádech desítek procent. Většina starších klientů pak navíc využívá i First minute slev – které cenu zájezdu sníží o další procenta.

Další výhodou mimosezónní dovolené je i fakt, že jsou hlavně v letních letoviscích nižší teploty a samozřejmě i méně turistů – budete tak mít mnohem větší klid.

Rada třetí: Jaksi vybrat společnost?
A myslíme teď ve smyslu společníků na cesty. Cestovat sám je samozřejmě možné – pokud vyrazíte se specializovanou cestovní kanceláří pro seniory, dočkáte se často i jednolůžkového pokoje bez příplatku. Je tu ale ještě varianta, vyrazit třeba na tematický zájezd, který je určený výhradně seniorům – dočkáte se tu lidí ve své věkové kategorii, stejných zálib a odpadnou pak například obavy z toho, že nebudete ostatním členům skupiny stačit.

Rada čtvrtá: Jak vybrat destinaci?
Toto je rada, kterou uplatníte hlavně u letních zájezdů. Věděli jste třeba to, že vlády Španělska, Kypru a Itálie podporují cestování seniorů v Evropě? A to velmi příjemným způsobem. Pokud se rozhodnete vycestovat do vybraných lokalit v těchto zemích, pak můžete získat bonus na vaši dovolenou ve výši 150 euro.
Rozhodně se tedy při plánování letní dovolené vyplatí prozkoumat nabídku zájezdů do těchto zemí a zajímat se o zvýhodněné a dotované zájezdy – ideálně v cestovní kanceláři, která pořádá specializované zájezdy pro seniory a která má s tímto zkušenosti.

Rada pátá: Jak vybrat cestovní kancelář?
Samozřejmě můžete cestovat s „klasickou“ cestovní kanceláří, ale je dobré vědět, že jsou na trhu i cestovní kanceláře, které se specializují na seniorskou klientelu. Hotely, kam takovéto cestovní kanceláře jezdí, jsou pak vždy bezbariérové a počítají se starší klientelou. Potřebám a přáním seniorů je podřízený i program zájezdu.
Cestovní kanceláře pro seniory navíc velmi často garantují ubytování v jednolůžkovém pokoji bez příplatku, nabízejí slevy na dopravu, nabízejí dotované zájezdy… Prostě a jednoduše – s cestovkou pro seniory vyřešíte všechna specifika dovolené na jednom místě a pod jednou střechou.

Více na www.cestovaniproseniory.cz
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.