velikost písma: A +/ A/ A -

Pusťte se do velkých změn!

Autor: Michaela Poštulková | komentářů: 2

Neměli jste během pracovních povinností čas na větší změny, které by si váš dům či byt zasluhoval? Teď je ideální čas pustit se do větších přeměn, které nejen zútulní vaše bydlení, ale zároveň zvednou jeho cenu. Chytrá nestandardní řešení, nové úložné prostory či moderní spotřebiče – to všechno představuje finanční prostředky uložené „uvnitř“ bytu či domu.



Vysoké stropy = nové úložné prostory
Pokud máte štěstí na vysoké stropy, přestaňte hudrovat, že vám jimi odchází teplo. V obývacím či dětském pokoji nechte zbudovat patra na spaní. Ta poskytují nejen útočiště pro případné návštěvy, ale i opticky člení prostor – vytvářejí pod sebou malá „zákoutí“, která lze využít jako pracovny. V ložnici či velké koupelně lze menší patra využít coby nové odkládací prostory pro sezónní věci.

Nová kuchyň - zabudované spotřebiče a nové rozmístění
Renovace kuchyně patří k nejnáročnějším, ale nejzábavnějším rekonstrukčním postupům. Zkuste popustit uzdu fantazii, inspirujte se v odborných publikacích nebo aktuální trendy zhlédněte na internetu. Investice do šikovného bytového architekta se vyplatí, protože znamená odborný nezaujatý pohled na prostor – linka může stát i na opačné straně kuchyně nebo v rohu, vybourání příčky otevře možnosti pro propojení s obývacím pokojem atd. Pokud plánujete v budoucnu svou nemovitost prodávat či pronajímat, zdržte se málokým tolerovaných výstřelků (např. silně rustikální styl) a investujte do klasické kvalitní moderní kuchyně se zabudovanými spotřebiči, kterou ozvláštní např. užitá barva nebo právě chytré rozmístění.

Nová koupelna – velká vana i sprchový kout
Milujete koupání? Popřemýšlejte, kam na úkor prostorné rohové vany umístit pračku (předsíň, šatna). Moderní typy van jsou chytře zkombinované rovnou se sprchovými kouty, takže šetří místo, ale umožňují obojí.

Malování? Zvažte tapetování
Češi sice v posledních letech popustili uzdu fantazii a přestali preferovat čistě bílé stěny, na moderní tapety s velkými vzory si ale stále troufne málokdo. Zkuste to! Pracovnu, jednu velkou stěnu v obývacím pokoji nebo ložnici proměňte v designérský skvost. Vliesové tapety se velmi snadno nanášejí a vzory, které jsou na trhu k dispozici, uspokojí každý vkus. Alternativou jsou fototapety – co takhle stěna jako les nebo vesmír v dětském pokoji?

Rozčleňte prostor a zprovozněte „odkládací“ místnosti
Zbytečně velká pohovka v obýváku? Nahraďte ji stylovým křeslem a ušetřený prostor využijte coby pracovní zákoutí nebo místo pro relax. Velké otevřené místnosti se dají přepažit pomocí nábytku, paravanu nebo zbudovaných stěn. Investujte do vestavěných skříní a místnosti určené k odkládání nahromaděných cenností proměňte v plnocenné součásti bydlení: pánské herny, šatny či chill outy.
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.