velikost písma: A +/ A/ A -

Křeslo místo maséra?

Autor: Kateřina Nová | komentářů: 2

Masáž po náročném dni uvolní nejen svaly, ale i psychické napětí. Proč však dojíždět za masérem. Existují chytrá křesla, která vám luxus masáže nabídnou přímo doma.



Masážní křesla se stále zdokonalují. Jsou k dostání v různých provedeních a v cenových relacích od cca 10 tisíc korun až vysoko nad 100 tisíc. Je ovšem nutno poznamenat, že výrobky z těch nejnižších cenových kategorií vám žádný skutečný odborník nedoporučí...

Co umí
Nejmodernější masážní křesla namasírují tělo doslova od hlavy až k patě. Některá dokonce nabízejí masáž šitou na míru – pomocí senzorů zjistí hmotnost či výšku vaší postavy a rozpoznají i míru zatuhlosti svalů. Do těchto partií pak směrují odpovídající typ masáže.

Masáž jako taková se zaměřuje na tři hlavní části lidského těla – zádové části, oblast stehen a hýždí a oblast lýtek a chodidel. Křesla nabízejí většinou více typů masáží, jednotlivé typy se dají kombinovat, lze také využívat automatických programů nebo si průběh sám naprogramovat, zvolit intenzitu či rychlost masáže, nechat si promasírovat jen určitou partii.

Mezi základní typy masáží patří masáž vibrační – jemný a uvolňující typ masáže – , hloubková válečková/shiatsu masáž (s různým počtem válečků), vzduchová masáž (někdy nazývaná lymfodrenáž – kolem určité partie se pravidelně naplňuje vak vzduchem a opět se vypouští), protahování, hnětení (skutečně připomínající práci s těstem pomocí palce a prstů), roztírání nebo poklepávání.

U některých modelů si můžete k odpočinku pustit i hudbu, a to buď z integrovaného CD nebo DVD přehrávače nebo připojením externího MP3 přehrávače. Melodie posloucháte ze sluchátek nebo ze zabudovaných reproduktorů.


Čtěte také: Masážní kartáče a žínky očistí tělo i duši

Čím je ovládat
Svého „domácího maséra“ můžete ovládat pomocí drátového či bezdrátového dálkového ovládání. Dálkové ovládání může být také vybaveno LCD displejem, na němž se dozvíte pomocí ikon, co právě křeslo dělá, jak dlouho to potrvá apod. Nejdokonalejší modely je dokonce možné ovládat hlasem, křeslo je vybaveno mikrofonem a reaguje na hlasové příkazy.

Při masáži si můžete zvolit polohu, a to vsedě, polosedě nebo vleže (naklonění o 170º a více). U výrobků z nižších kategorií se poloha mění obvykle manuálně polohovací pákou. Příjemnější je ovšem automatické polohování: jednotlivé části křesla nastavíme pomocí tlačítek.

Čtěte také: Dámská jízda za krásou

Jak vypadají
Pro dokonalý požitek z křesla je důležitá jeho velikost, resp. rozměry jednotlivých částí, které by měly co nejvíce odpovídat proporcím uživatelů. Je to zejména šířka křesla a hloubka sedadla. Křeslo samozřejmě před zakoupením vyzkoušíme.

Kdy masáž vynecháme
Pozor – masáž není vždy vhodná. Nedoporučuje se při horečce, při užívání antibiotik, kožních onemocněních, po namáhavé fyzické práci, po jídle; na křečové žíly není dobrá masáž nohou. Před koupí se poraďte se svým ošetřujícím lékařem.

Kam dál?
Získejte mládí zpět!
Město, které nabízí příliš mnoho - Zlín
Užijte si dovolenou na kole, na vodě i na zámku
Vláda schválila změny v důchodovém systému
Absolventi Senior Akademie: umíme se bránit!
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.

Dočtěte se více

Příbuzná témata: Masáže