velikost písma: A +/ A/ A -

Seniorské slevy na zajímavé pražské akce

Autor: Redakce ŽijemeNaplno.cz | komentářů: 0

V tomto jedinečném seznamu naleznete nabídku speciálních akcí pořádaných zdarma nebo se zvýhodněným vstupem pro seniory a důchodce.

Festival muzejních nocí
(14. 5. – 12. 6. 2010)
Princip muzejních nocí je, že muzea a galerie v daném městě zůstanou otevřeny do pozdních nočních hodin a nabídnou svým nočním návštěvníkům něco, co není v jejich denním programu běžné. Volným vstupem počínaje a speciálními akcemi konče. Muzejní noc se koná ve více jak 113 městech ČR. Pro konkrétní informace o vašem městě sledujte aktuální program na internetových stránkách. Vstup zdarma.

Letní Shakespearovské slavnosti
Letní Shakespearovské slavnosti probíhají na hradech v Praze, Brně a Ostravě. Jednotlivé ceny vstupenek se liší v závislosti na vybraném představení a městě. Ceny vstupenek se pohybují v Praze od 150 do 990 Kč, Brně od 280 do 650 Kč a v Ostravě od 200 do 799 Kč. Seniorům sice není poskytnuta sleva na vstupném, ovšem jednotlivé scény obvykle nabízí slevy při zakoupení vstupenek přímo na stánku, kde se představení odehrává, či slevy při nákupu na poslední chvíli. Podmínky slev i prodeje vstupenek se liší město od města, je proto dobré sledovat aktuální informace na internetu.

Pražské jaro
Tradiční pražský hudební festival, který se koná každoročně od 12. 5. do 4. 6. a je světovou hudební přehlídkou. Vstupenky se pohybují v nejrůznějších cenových relacích v řádech stovek i tisíců. Senioři (60+) obdrží po předložení dokladu potvrzujícího datum narození slevu 20% na všechny koncerty Pražského jara kromě 1. a 2. kategorie v Obecním domě a v Rudolfinu.
Web: www.festival.cz

Noc kostelů
(28. 5. 2010)
Jednotlivé farnosti, sbory, církevní obce a řády přivítají v otevřených kostelech mnoha regionů ČR návštěvníky bohatým programem včetně komentovaných prohlídek, koncertů, workshopů nebo divadelních představení. Zpřístupněny budou rovněž některé veřejnosti běžně nepřístupné části kostelů jako např. varhanní kůry, sakristie, věže, krypty nebo klášterní zahrady. Významné křesťanské památky jsou zpřístupněny do pozdních nočních hodin. Vstup volný.
Web: www.nockostelu.cz

Podělte se o své zkušenosti s ostatními čtenáři v rámci našeho nového diskuzního fóra, nebo napište svůj postřeh do diskuze přímo pod článkem. Našli jste zde chybu? Dejte nám prosím vědět na [email protected]. Děkujeme.
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.