velikost písma: A +/ A/ A -

Kam v Praze za farmářskými trhy?

Autor: Redakce ŽijemeNaplno.cz | komentářů: 1

Přinášíme vám seznam míst, kde všude se v Praze konají farmařské trhy - pravidelně nebo jednorázově. Seznam pro vás budeme průběžně doplňovat a aktualizovat.

ČESKÝ FARMÁŘSKÝ TRH V KLÁNOVICÍCH A DOLNÍCH POČERNICÍCH
www.ceskyfarmarskytrh.cz
Adresa Klánovice:
Dvůr Masarykovy ZŠ, Slavětínská 200, Praha 9-Klánovice
Adresa Horní Počernice:
Veřejné prostranství před Místním úřadem, tj. v prostoru mezi Infocentrem a úřadem (roh ulic Stará obec a Bakurinova)
Trhy se konají vždy v sezóně, tj. od dubna do listopadu
Klánovice: každou sobotu dopoledne 8-12 hodin
Dolní Počernice: každý pátek odpoledne 13-18 hodin
Na trhu koupíte sezónní českou zeleninu a ovoce, kravské a kozí sýry, vajíčka, med, české koláče, květiny a ovocné šťávy, víno, staré a divoké odrůdy ovoce, regionální speciality, uzeniny, houby, na jaře sadbu.

FARMÁŘSKÉ TRŽIŠTĚ KUBÁŇ
www.farmarsketrziste.cz
Adresa: Kubánské náměstí, Praha 10
V sobotu 22.5. 2010 v 9:00 se slavnostně otevře Farmářské tržiště Kubáň.
Farmářské tržiště na Kubáni bude otevřeno dále pak každé úterý, čtvrtek i sobotu, ve všední dny od 8:00 – 18:00, v sobotu od 8:00 - 14:00.
Tržiště nabízí tuzemskou produkci - zeleninu, ovoce, bylinky, maso a uzeniny, květiny, sýry, chléb a pečivo, mošty a šťávy, destiláty i víno, med a mnoho dalšího! Tržiště každé úterý, čtvrtek a sobotu také nabídne snídani a občerstvení z čerstvých tuzemských sezónních potravin. Nebudou chybět také biopotraviny. Mimo to zde můžete 24 hod načepovat čerstvé mléko z farmy z mlékomatu.

FARMÁŘSKÉ TRHY NA PĚŠÍ ZÓNĚ ANDĚL
www.praha5.cz
Adresa: Nádražní ulice - pěší zóna Anděl
1. farmářské trhy se uskuteční v pátek 4. června od 8,00 do 17,00 hod. Pro návštěvníky je připraveno 15 stánků nabízejících kvalitní ovoce, zeleninu, maso a mléčné výrobky přímo od drobných pěstitelů a chovatelů.

HOLEŠOVICKÝ FARMÁŘSKÝ TRH
www.holesovickytrh.cz
Adresa: Hala 22 Holešovická tržnice, Praha 7
Slavnostní zahájení se koná v sobotu 22. 5. 2010 od 8 do 15 hodin.
Na trhu najdete ohromnou nabídku ovoce a zeleniny, doplněnou o sýry, uzeniny, koření, med, víno, slivovici, mošty, nakládané zelí apod. To vše pouze z produkce drobných zemědělských pěstitelů z České republiky.

OBNOVENÁ PANKRÁCKÁ TRŽNICE
Adresa: Pankrác, Praha 4, naproti Arkádám
Každé pondělí, středu a pátek vždy cca od 7.30 do 17.00 můžete zakoupit českou zeleninu, ovoce, med, ořechy, květiny a sazenice.

SELSKÝ TRH V SUCHDOLE
Adresa: Brandejsovo náměstí, Suchdol
Selský trh
Trh se uskuteční zatím jednorázově ve čtvrtek 27. 5. od 14 do 20 hodin.

TRADIČNÍ FARMÁŘSKÉ TRHY NA KULAŤÁKU
www.farmarske-trhy.cz
Adresa: Vítězné náměstí, Praha 6
Trhy se konají pravidelně vždy v sobotu jednou za 14 dní od 8 do 14 hodin. Nejbližší příští termín trhů je 29. 5. 2010.
V závislosti na zemědělské sezóně zde můžete nakoupit kvalitní zeleninu, ovoce, květiny a sazenice, mléčné a pekárenské výrobky, med, uzeniny, vybraná masa, ryby, sýry, víno, houby, BIO výrobky a můžete se zde rovněž občerstvit. Nabídka se díky velkému úspěchu neustále rozšiřuje.

TRH NA NÁMĚSTÍ MÍRU
Adresa: Náměstí Míru, Praha 2
www.farmarsketrziste.cz
Trh se uskuteční v pátek 18. 6. 2010 – zatím jen jednorázově od 8:00 – 18:00.
Tržiště nabízí tuzemskou produkci - zeleninu, ovoce, bylinky, maso a uzeniny, květiny, sýry, chléb a pečivo, mošty a šťávy, destiláty i víno, med a mnoho dalšího!

TRHY NA NÁPLAVCE
Adresa: Náplavka u Rašínova nábřeží, Praha 2
www.farmarsketrziste.cz
První trh se uskuteční v sobotu 12. 6. 2010.
Trhy budou vždy začínat v sobotu v devět hodin ráno. Skončí kolem šestnácté hodiny. Farmářské trhy se budou konat každou sobotu a každou druhou středu. Pokud ovšem o trhy pořádané ve středu nebude dostatečný zájem, budou zrušeny. Na bleší trhy můžete vyrazit každou první a třetí sobotu v měsíci.
Tržiště nabízí tuzemskou produkci - zeleninu, ovoce, bylinky, maso a uzeniny, květiny, sýry, chléb a pečivo, mošty a šťávy, destiláty i víno, med a mnoho dalšího!

ZBRASLAVSKÉ JARMARKY
Adresa: Zbraslavském náměstí od 8 do 12 hodin.
www.zbraslavskejarmarky.cz
Trhy se konají pravidelně od 18.9. každých 14 dní (2.10., 16.10., 30.10., 13.11.)
Přijďte si pro čerstvou zeleninu, ovoce a bylinky z bohaté sklizně českých farmářů. Těšit se můžete také na české ryby, čerstvé mošty, poctivé sýry, tvaroh, mléko, mouky, pečivo a koláče z ruční výroby, biomaso a uzeniny, domácí vejce a med, čerstvý burčák z hroznů, pivo vyráběné tradiční recepturou nebo originální podomácku šité a pletené oblečení a doplňky na děti i dospělé. Přímo na trhu můžete poobědvat indická teplá jídla ze surovin farmy Kršnův dvůr. Ve zvláštní části „Kreativarium“ najdete neotřelé nápady, originální tvorbu a ruční výrobu přímo od tvůrců.Přijďte na dobrý nákup, jídlo a pití a také na kus řeči se sousedy a známými.

Kam dál?
„Staronové“ farmářské trhy
Dopřejte si gastronomický pobyt v Čechách nebo na Moravě

Našli jste zde chybu? Napište nám na adresu: [email protected]. Všechny vaše podněty a připomínky budou zpracovány. Děkujeme!
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.