velikost písma: A +/ A/ A -

Lék na poruchu erekce

Autor: Kateřina Hollá | komentářů: 6

Po staletí hledají lidé lék na lásku podobně jako na věčné mládí či nesmrtelnost. Zaručený recept na zvýšení sexuálního apetitu zatím objeven nebyl. Porucha potence je však nemoc, která se dá léčit!

Léky na lásku můžeme rozdělit do dvou kategorií. Do první spadají ty, co nám mají zvýšit chuť na sex – sexuální touhu – obecně nazývané afrodiziaka. V druhé kategorii jsou pak léky či doplňky, které mají muži zajistit potenci či dostatečnou erekci.

Zamilujte se!
Nechuť k sexu může mít mnoho rozličných důvodů – od prosté únavy a starostí či stresu přes vážné manželské, rodinné, pracovní problémy až po ty nejzávažnější zdravotní. Není tedy možné najít univerzální recept na řešení, jestliže neexistuje univerzální spouštěč, který problém způsobuje. Jediným opravdu účinným afrodiziakem je zamilovanost! Pro zvýšení sexuálního apetitu se obvykle doporučuje ženšen, celer, ústřice, chilli a další potraviny či potravní doplňky. Tedy jestliže nemáte chuť na sex, tyto látky zaručeně pomohou. Ovšem, už slova jako zaručeně, jistě a bezpečně by měla v lidech vyvolat nedůvěru. A navíc, že kdyby existoval jednoduchý recept, takové mávnutí kouzelným proutkem, byl by všeobecně znám a lidé by se těmito problémy už nemuseli trápit. Návod by našli v každé učebnici či příručce o sexu. Bohužel nechuť na sex se nedá vyřešit zmáčknutím nějakého kouzelného tlačítka či spolknutím zázračného léku.

Vyléčitelný problém
Když říkáme, že zázračný lék na sexuální chuť neexistuje, totéž nemůžeme tvrdit o léku na potenci. Takové léky opravdu existují. Ale u potence se objevuje jiné úskalí. Přestože existují vědecky ověřené a velmi účinné léky ovlivňující mužskou erekci, stále existuje také mnoho potravních doplňků, které se za léky vydávají a slibují nebývalé výsledky.

Porucha erekce je u mužů nad 35 let čím dál častějším problémem. Lidé obecně chtějí jednoduché, rychlé, zaručené a hlavně nekomplikované řešení – zajít si koupit zázračnou pilulku do lékárny, nemuset navštívit lékaře a dát se vyšetřit a zejména s někým cizím o problému hovořit, je mnohem snazší. Ale potravní doplňky nejsou lék. V klinických studiích se netestují na účinnost, pouze na nezávadnost. Využívají možnosti reklamy, kterou na rozdíl od opravdových léků mít mohou. A v neposlední řadě využívají placebo efektu, který působí u každého podaného preparátu – tedy jak u léku či neléku. Jednoduše řečeno jde o pozitivní vliv látky, která je prokazatelně neúčinná. Je to něco ve smyslu „věř a víra tvá tě uzdraví“.

Tyto potravní doplňky pak ve většině případů nepomohou, ale navíc muže často odradí od případné konzultace s lékařem, který by pomoci dokázal. Porucha erekce je totiž nemoc, na kterou existuje lék, ale ten musí předepsat lékař.

Kam dál?
Tajemná erekce
Když muži mají své dny

 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.