velikost písma: A +/ A/ A -

Potřebujete poradit ohledně zaměstnání? Obraťte se na ministerstvo!

Autor: Andrea Cerqueirová | komentářů: 1

Vyhodili vás z práce? Vyplakat se můžete přátelům, důležité je však najít řešení. Chcete se poradit s někým kompetentním? Spojte se s Kontaktním centrem služeb zaměstnanosti při MPSV.

Lidé, kteří jsou ohroženi důsledky ekonomické krize, se mohou obrátit na poradenskou linku ministerstva práce a sociálních věcí. Do konce letošního dubna pracovníci Kontaktního centra služeb zaměstnanosti odpověděli již na 68 670 telefonátů či e-mailů, přičemž jen od ledna do dubna na 8902 dotazů týkajících se zaměstnanosti z celkového počtu 23 334 ústních či elektronických otázek. Dotazy se týkaly především zprostředkování práce, trhu práce a pracovněprávní oblasti.

Takové otázky umocnila hospodářská recese. Jaké služby centrum poskytuje? Podle tiskového odboru ministerstva informuje centrum o volných pracovních místech, možnostech zaměstnávání osob se zdravotním postižením, podporách v nezaměstnanosti a při rekvalifikaci. „Zájemci se také dozví aktuality týkající se cílených programů k řešení zaměstnanosti a zaměstnání v zahraničí. Na pracovišti se lidé mohou také seznámit s informacemi o ochraně zaměstnanců při platební neschopnosti zaměstnavatele, dávkách státní sociální podpory nebo pomoci v hmotné nouzi. Kontaktní centrum zaměstnanosti neposkytuje pracovně-právní poradenství,“ uvádí tiskový odbor.

Přečtěte si také: Jak postupovat při ztrátě zaměstnání?

Podle sdělení tiskového odboru ministerstva je každý hovor nahráván a archivován, takže je možné ho dohledat a posoudit oprávněnost případné stížnosti. „Provozní náklady kontaktního centra hradí z 85 % Evropský sociální fond. Pracoviště sídlí v Praze 9 a telefonické a e-mailové konzultace poskytuje každý pracovní den od 8 do 20 hodin, elektronické dotazy přitom samozřejmě přijímá 24 hodin denně a 7 dní v týdnu. Odpověď tazatel obdrží v pracovní dny okamžitě, je-li nutná další konzultace, pak do 3 pracovních dnů. Pokud se jedná o složitější případ a lhůta se musí prodloužit, zaměstnanci klienta informují, v jakém časovém horizontu odpověď dostane,“ uvádí tiskový odbor ministerstva.

Přečtěte si také: Za jakých podmínek můžete dostat výpověď

Kontaktní centrum: http://portal.mpsv.cz/sz/call_centrum

Telefon: 844 844 803 (tzv. modrá linka)
Při volání z pevné sítě volající zaplatí 1,53 Kč/min a z mobilního telefonu 4,50 Kč/min. Ceny jsou včetně DPH.
E-mail:

Kam dál?
Rozvázání pracovního poměru z důvodu zdravotní způsobilosti
Při ztrátě práce jděte nejdřív do banky vyřešit dluhy
Ztratil partner práci? Podpořte ho!
Braňte se věkové diskriminaci!
Mobbing - šikana na pracovišti

Ztratili jste práci? Setkali jste se při hledání práce s diskriminací, byť i skrytou? jak se vám podařilo sehnat novou práci a jak dlouho to trvalo? Napište nám svůj názor pod článek nebo přímo do diskuzního fóra.
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.