velikost písma: A +/ A/ A -

Když pohyb bolí!

Autor: Komerční prezentace | komentářů: 0

(KOMERČNÍ PREZENTACE) Bolesti svalů a kloubů nejsou u mnoha mužů a žen v pokročilejším věku ničím výjimečným. Přesto bychom je neměli podceňovat a věnovat jim pozornost. Mohou poukazovat na některou z vážnějších chorob.

Mezi častá onemocnění, která se projevují bolestmi kloubů, patří revmatismus. Právě s přibývajícím věkem se riziko tohoto onemocnění podstatně zvyšuje. Revmatismus je onemocněním pohybového aparátu a může mít v závislosti na příčinách různé formy – zánětlivou (např. revmatoidní artritida), degenerativní (artróza/osteoartróza), mimokloubní (např. periartritida) a metabolickou (často tzv. dna).

Všechny typy tohoto onemocnění provází dlouhodobý zánět svalů, šlach nebo kloubů. V tomto směru jsou nejčastěji postiženými místy menší klouby rukou a nohou, které pacienti v počátečním stadiu nemoci ráno pro probuzení cítí jako „ztuhlé“.

Co se týká bolesti svalů, bývají nezřídka důsledkem nepřiměřené fyzické námahy nebo pohybový aparát jednostranně zatěžujících činností. Těmi mohou být nejen různé sportovní aktivity, ale také například zahradničení, štípání dříví, atd. V tomto směru jsou ze svalových skupin bolestí nejvíce postihována záda. Velmi dobrých výsledků lze dosáhnout například plaváním, při kterém je rovnoměrně zaměstnáno celé tělo. Pokud přes den zahradničíte – např. hrabete listí (= pohybový aparát jednostranně zatěžující aktivita), měli byste zvolit kompenzační aktivitu, při které opět dáte šanci na pohyb všech svalů. Pouštět se přitom nemusíte do žádných složitých sportovních výkonů. Dobrou službu vám v takovém případě poskytne i procházka. V případech akutní bolesti zad může pomoci masáž, teplý obklad nebo analgetika – léky zmírňující bolest. K ošetření bolavých svalů a kloubů jsou vhodná analgetika v topické formě – např. Ibalgin gel a Ibalgin krém, která se aplikují přímo na kůži.

Ibalgin krém a Ibalgin gel jsou dvě formy topických analgetik, která na rozdíl od různých masážních emulzí a krémů obsahují léčebnou účinnou látkou ibuprofenum s protizánětlivým účinkem a vysokou schopností dobře proniknout i do hlubších vrstev tkání. Obě formy (gel i krém) vhodné k léčení místních projevů revmatických
i nerevmatických bolestivých stavů pohybového ústrojí. V postiženém místě tlumí zánět, snižují otoky a potlačují bolest. Ibalgin gel a Ibalgin krém jsou volně dostupné v lékárnách.

Zúčastněte se naší soutěže Co děláte pro život bez bolesti?

Tento článek je komerční prezentací.
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.