velikost písma: A +/ A/ A -

Outplacement - pomoc při propouštění lidí z práce

Autor: Andrea Cerqueirová | komentářů: 0

TÉMA TÝDNE: Maximální citlivost ze strany zaměstnavatele při propouštění zaměstnanců a pomoc od najaté agentury při hledání nové práce - tak by se dala zjednodušeně nazvat služba outplacement.

Zájem o tuto službu v komerční sféře příliš nestoupá, je stabilní. „Letos v září klesla míra nezaměstnanosti na 8,5 procenta, což ovlivnilo množství sezónních pracovních nabídek, které skončí v průběhu října nebo listopadu. A to hlavně v oblasti stavebnictví, zemědělství nebo zahradnictví,“ vysvětluje manažer společnosti Axial Marek Strieborný. „Nemyslím si tedy, že by zájem zaměstnavatelů o tuto službu stoupal. Byl bych ale rád, kdyby klesal, kdyby nebylo třeba tolik propouštět,“ dodává.

Konkrétně společnost, v níž působí a která se v oblasti outplacementu věnuje pomoci lidem pracujícím v administrativních a technicko hospodářských profesích, zaznamenává devadesátiprocentní úspěšnost u těch, kteří naleznou nové vhodné zaměstnání v horizontu tří měsíců.

Přečtěte si: rozhovor s Markem Strieborným o službě outplacement.

Dobré podle Strieborného je, když službu poskytuje najatá agentura, nikoli zaměstnanec firmy, ze které je konkrétní člověk propouštěn. Najatá osoba zvenčí totiž není zatížena vztahy ve firmě. Výpověď by měl ale maximálně citlivě sdělit interní představitel společnosti, kde odcházející pracovník působil. Podle Strieborného se empatie nedá naučit, ale přiučit.

Generální ředitelka společnosti Manpower ČR a SR Jaroslava Rezlerová k podávání výpovědí již v minulosti v tisku uvedla: „Pokud není manažer dostatečně připravený, může se stát, že se bude soustředit hlavně na to, aby svůj pocit viny potlačil. A propouštěnému člověku vyčte všechny chyby, kterých se podle něj dopustil, jen aby sám sobě ospravedlnil fakt, že mu dává výpověď. Tím ovšem dotyčnému moc životního elánu nepřidá.“

Příběh paní Evy, která přišla o místo 2 roky před důchodem čtěte zde.

Outplacement pomáhá lidem se sestavením své písemné prezentace, vytypovává pro ně vhodné pracovní pozice a chystá ho na konkrétní pohovory u potenciálních nových zaměstnavatelů. Nutné je však to, aby odcházející zaměstnanec sám chtěl práci získat. „Iniciativní musí být vždy na prvním místě zaměstnanec - musí mít chuť, musí mít zájem a nepropadat smutku v momentě, kdy první nabídka nedopadne pozitivně,“ říká Strieborný. Firmy ke službě podle něj přistupují především proto, že chtějí mít dobrou image.

Vstup do diskuze zde.

Lépe se službě daří v lokalitách s vyšší zaměstnaností, nejhůře pak kupříkladu na severu Čech a Moravy. „Outplacement negarantuje, že místo se sežene, ale maximálně pomůže v tom, aby ho člověk sehnal - i v regionech postižených vysokou nezaměstnaností,“ uzavírá manažer.

Kam dál?
Ztratil partner práci? Podpořte ho!
Potřebujete poradit ohledně zaměstnání? Obraťte se na ministerstvo!
Právní pomoc zdarma
Jak postupovat při ztrátě zaměstnání?
Výpověď bez udání důvodu neprojde

Zažili jste propouštění? Jaké jsou vaše zkušenosti na servis případně pomoc propouštěným zaměstnancům ze strany zaměstnavatele? Napište nám svůj názor či osobní zkušenosti do fóra nebo přímo pod článek.
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.

Dočtěte se více

Příbuzná témata: Téma týdne