velikost písma: A +/ A/ A -

Kam s vnoučaty

Autor: Táňa Pikartová | komentářů: 0

10.11.-17.11. 2010 Máme pro vás další nabídku, kam se podívat za zážitky. Výlety se hodí pro celou rodinu, pro seniory s vnuky i pro dříve narozené partnery nebo přátele.



Jízdy na autodráze pro malé i velké závodníky
Stanice techniků DDM hl.m. Prahy nabízí od 4. 11. pravidelně každý čtvrtek jedinečnou adrenalinovou zábavu, při které se zaručeně nikdo nudit nebude. Je tu totiž báječná 40 m dlouhá šestiproudá dálnice, po které se můžete od 16:30 do 19:30 prohánět zmenšenými závodními modely. A aby toho nebylo málo, můžete si tu postavit dokonce vlastní letadlo. Samozřejmě také ve zmenšené verzi. Už vám v duchu prsty běhají po ovládání závoďáku a nemůžete se dočkat, až o velkolepém čtvrtečním plánu povíte vnoučatům?

Kontakt: DDM hl.m. Prahy, Praha 6, Pod Juliskou 2a, tel.: 224310240, e-mail: [email protected] Stránky DDM zde.

Podzimní procházka Moravským krasem
Moravský kras je nejznámější a nejvýznamnější krasovou oblastí v České republice. Určitě vás upoutají unikáty živé i neživé přírody, archeologické a paleontologické nálezy, kaňony i žleby.

Výletníci se mohou vydat hned po několika naučných stezkách. My nabízíme dvě zajímavá putování. Naučná stezka Sloupsko-šosůvských jeskyní je ohraničena vchodem a východem z jeskyní – Nicovou jeskyní a Kůlnou. Trasa je pohodlná a bezbariérová, má čtyři zastávky s informačními panely. Pojednávají o systému Sloupsko-šošůvských jeskyní, hydrografii Sloupského údolí, o pravěkém životě v jeskyních a také o archeologických nálezech v jeskyni Kůlna.

Rudické propadání je naučná stezka dlouhá dva kilometry. Její výchozí body jsou dva, buď Jedovnice nebo Rudice. Naučná stezka přibližuje návštěvníkům propadání Jedovnického potoka, které je největším propadáním v České republice. Přivádí návštěvníky také k některým dalším zajímavým krasovým jevům na Rudické plošině. Stezka je součástí trasy Okolo Rudice, vybudované Občanským sdružením Větřák Rudice.

www.moravskykras.net

Tajemné templářské sklepy a Čejkovice
Kdo by toto báječné spojení neznal! Tajemný řád templářských rytířů si vybral právě obec Čejkovice za jedno ze svých sídel a postavil zde ve 13. století tvrz. Zároveň se stavbou templářské tvrze začala i výstavba rozsáhlých vinných sklepů, které neměly na našem území obdoby. Kdo má zájem poznat Templářské sklepy jinak než jen prostřednictvím svých chuťových pohárků, může si naplánovat výlet do historických sklepení. Zcela jistě vás překvapí impozantnost sklepních prostor, umožňují totiž průjezd naloženého vozu i s ozbrojeným doprovodem vedle něj. V temných chodbách najdete i největší dosud používaný sud v České republice vyrobený z tatranského dubu s obsahem 20 250 litrů. Traduje se, že jedna tajná chodba vede ze sklepení v Čejkovicích až na Slovensko.

Prohlídku sklepení v délce 650 m je možné spojit s degustací templářského vína. Objednávky na tel. čísle 518 309 011.
www.teplarske-sklepy.cz


Pražské výletní restaurace v proměnách 19. a 20. století
Unikátní výstavu připravilo Muzeum hlavního města Prahy. Návštěvníci výstavy se mohou prostřednictvím fotografií, pohlednic, filmů a dochovaných předmětů z restaurací vypravit do míst, která byla výletními cíli Pražanů v různých dobách. Jsou to vltavské ostrovy, jezdilo se elektrikou do Stromovky do Šlechtovky, parníkem do Štěchovic a dále pěšky k restauraci Radio a odtud Svatojánskými proudy na obří pramici zpět k parníku, Posázavským pacifikem do Pikovic ke Starcům, autem nebo vlakem za exotikou dálek do Roztok do restaurace Sakura v japonském stylu. No, řekněte, jestli by vás takový výlet nelákal … ostatně, můžete si ho na výstavě užít, její součástí je fungující dobová restaurace. A je to parádní návrat, návrat do časů, kdy si pochutnáte na občerstvení z doby, kdy se Pražané vydávali do vyhlídkové restaurace Terasy Barrandov za hudbou R. A. Dvorského a jeho orchestru.

www.muzeumprahy.cz

Kam dál?
Co si dáte, chásko? Aneb středověk na vlastní kůži
S „chytrou“ obuví za poklady
Modelářství: jak začít?
Cestujeme s vnoučaty
Tipy pro snadné cestování
Na túře s nohama v bavlnce

Máte tip na zajímavý výlet, kde jste se nenudili vy ani vaše vnoučata? Podělte se o něj s ostatními čtenáři v diskuzním fóru, přímo pod článkem, nebo nám napište e-mail na [email protected].
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.

Dočtěte se více

Příbuzná témata: Kam s vnoučaty?