velikost písma: A +/ A/ A -

Navštivte evropské tropy, dokonalou iluzi exotického ráje

Autor: Jana Moravcová | komentářů: 0

Probudíte se a pohled z okna prozradí, že je tu podzim a s ním sychravé počasí. Lepší by bylo vydat se někam za exotikou do tepla. Bali, Thajsko, Borneo nebo Polynésie? Stačí sbalit plavky a ručník, nasednout do auta a hurá na Tropické ostrovy. A večer už můžete zase doma v křesle sledovat svůj oblíbený seriál. Říkáte si, že je to nemožné?



Tropické ostrovy (Tropical Islands) leží mezi Drážďanami a Berlínem. Z České republiky se k nim za pár hodin dostanete pohodlně po dálnici přes Drážďany směr Berlín. Cesta k Tropickým ostrovům je již z dálnice dobře značená a pokud se budete držet cedulí s nápisem Tropical Islands, dovedou vás až do cíle. Je vcelku jedno, kdy přijedete, protože tento akvapark je otevřen 24 hodin denně a o zábavu je tu nepřetržitě postaráno.

Tropická továrna na sny
A to už parkujete před obrovskou halou, kde se původně měly vyrábět obří vzducholodě. O tom svědčí i fakt, že se Tropické ostrovy rozkládají v úctyhodném prostoru dlouhém 360 metrů, širokém 210 metrů a vysokém 107 metrů. Každého ohromí neskutečné množství zeleně (roste tu údajně na 20 tisíc rostlin). Mezi bujnou přírodou Tropických ostrovů čekají na návštěvníky dvě příjemně vyhřáté laguny, písečné pláže s lehátky, řada zábavních atrakcí i typické asijské vesnice budované podle těch skutečných na Bali, v Thajsku, na Borneu a v souostroví Samoa.

Při vstupu do areálu nasadí každému na ruku náramek s čipem a peníze už nejsou potřeba. Na ty přijde řada až při odchodu, když odevzdáte náramek a vše se sečte a zaplatí. Používání náramku je velice praktické: pokud si vyberete některou ze zvlášť placených atrakcí nebo třeba něco k snědku, jednoduše přiložíte čip ke čtecímu zařízení a vše se načte na váš účet. Funkci náramku zvládnou i děti, ale pozor, aby vám svým mlsáním neudělaly pěkný vítr v peněžence.

Balónem nad ostrovy
Tak a teď rychle najít to správné lehátko na pláži. Vyberte si – Jižní moře nebo raději Bali? Raději Bali, protože laguna je s 31 stupni o něco teplejší než Jižní moře. Zatímco relaxujete na bílém písku pod palmami a vnoučata vesele dělají bábovičky na písečné pláži a skotačí ve vyhřáté vodě, palmovými listy prosvítá slunce a dokonce opaluje. Není to sice přírodní slunce, ale umělé UV paprsky, které zbarví pokožku krásně dohněda. chcete-li relaxovat ještě víc, je tu wellness centrum, postavené mezi buddhistickými a hinduistickými chrámy. Relaxace je tu opravdu dokonalá. Vybrat si můžete klasickou saunu nebo parní lázeň, nechat se hýčkat nejrůznějšími masážemi nebo vyzkoušet účinky ajurvédské medicíny.

Malí i velcí ocení řadu atrakcí, jimž kraluje největší skluzavka v Německu a létání balonem, z něhož uvidíte celý tropický ráj jako na dlani. Seznámit se s tropickou flórou můžete na procházce deštným pralesem. Kilometr dlouhou stezku lemují pestrobarevné květy, banánovníky, kávovníky, tropické keře a stromy, za nimiž se tu a tam objeví pravěký ještěr. Obdivovat budete obrovské fíkusy, zurčící potůčky a průhledná jezírka s rybami a vyhřívajícími se želvami. Kolem prozpěvují ptáci, skřehotají žáby a ozývají se nejrůznější zvuky. Iluze tropického pralesa je opravdu dokonalá.

Přečtěte si také: U moře buďte aktivní

Pohádka na zemi pro děti i dospělé
Děti se mohou vyřádit v dětském ráji Tropino Club. Jsou tu připraveny atrakce pro lezení, skákání a nejrůznější dovádění. Trampolíny, čluny, prolézačky a autíčka neposedné ratolesti jistě zabaví a když ne, tým animátorů pro ně nějakou zábavu vymyslí. Děti mohou také vyzkoušet minigolf na hřišti s 18 jamkami, vodní gymnastiku, zúčastnit se diskotéky nebo řady soutěží.

Když dostanete hlad, bude na vaše chutě útočit řada restaurací s vybranými asijskými lahůdkami. Stačí si vybrat kuchyni – čínskou, balijskou nebo raději thajskou? Zkuste ochutnat třeba pštrosí maso a kávu si vychutnat v bambusové kavárně s nádherným výhledem na ostrov v Jižním moři. Děti neodolají nepřebernému množství čokolády a mnoha druhům zmrzliny. Ostatně ani dospělí při pohledu na obrovské zmrzlinové poháry nebudou s ochutnáním dlouho váhat.

Přečtěte si také: S „chytrou“ obuví za poklady

Turistika se vším všudy
Ke správnému cestování patří i návštěva historických památek. Krásy Bali přibližuje pavilon připomínající hinduistický balijský chrám. Pískovcové reliéfy seznamují zájemce s výjevy ze slavného eposu Rámájana. Kousek odtud se tyčí typický dům z Bornea. Nejelegantnější stavbou je thajský pavilon, postavený ze dřeva a bambusu. Tvoří ho několik domků s centrálním atriem a nádhernou zahradou s malým jezírkem. Polynéská oválná chata je pro změnu postavena z dřevěných kmenů a palmových listů. A jaký by to byl výlet bez nakupování? Nákupní ulice Shopping Boulevard nabízí hned několik obchůdků se zbožím z celého světa, abyste si z Tropických ostrovů mohli přivézt něco na památku.

Pokud se vám na Tropických ostrovech zalíbí, můžete tu přenocovat. Nejlevnější varianta (zdarma) je přespání přímo na pláži na lehátku. Romantickou noc lze strávit v pronajatém stanu v pralese či v plážové chatce na břehu laguny. Nutno podotknout, že je tu v noci trochu rušněji, a to nejen díky večernímu programu. Pro noční návštěvníky je totiž připravena světelná show s hudbou, tancem a kouzelnickými vystoupeními.

Strávíte-li v Tropických ostrovech více než jeden den a na zpáteční cestě vám zbude trochu času, můžete navštívit „Popelčin zámek“ Moritzburg, který leží kousek od Drážďan. Natáčela se tu oblíbená pohádka Tři oříšky pro Popelku v hlavní roli s Libuší Šafránkovou.

Přečtěte si také: Tipy pro snadné cestování

Kolik to stojí?
Denní vstupné pro dospělé je 25 Eur. Rozhodnete-li se v tropickém ráji přenocovat, bude vám naúčtován poplatek 10 Eur. Děti do 3 let mají vstup zdarma, ve věku 4 – 14 let 19,50, senioři 65+ zaplatí 22,50. Budete-li chtít využít saunový komplex, kupte si raději hned na začátku kombinovanou vstupenku za 30 Eur.

Podrobné informace o Tropical Islands získáte na www.tropical-islands.de. Stránky jsou též v českém jazyce.

Přečtěte si také:
Mohou senioři výhodně cestovat? Ano!
Cestujeme s vnoučaty
Co si dáte, chásko? Aneb středověk na vlastní kůži
Za zlatou rybkou na poloostrov Hel
S větrem v zádech i v plachtách
Ischia – lázně pro každého
Dámská jízda za krásou

Už jste Tropical Islands navštívili? Co se vám líbilo a co vás naopak nepříjemně překvapilo? Poraďte ostatním čtenářům, kteří se na návštěvu tropických ostrovů u Berlína teprve chystají. Napište své zkušenosti do diskuzního fóra nebo pod článek.
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.

Dočtěte se více

Příbuzná témata: Kam s vnoučaty?