velikost písma: A +/ A/ A -

Senioři a jízdné v Olomouci a Olomouckém kraji

Autor: Adéla Stolaříková | komentářů: 0

V tomto jedinečném seznamu naleznete nabídku slev pro seniory a důchodce, které nabízejí Dopravní podnik města Olomouce a Integrovaný dopravní systém Olomouckého kraje (IDSOK).

Dopravní podnik města Olomouce
Web: http://www.dpmo.cz

Jednorázové jízdenky
Seniorům není poskytnuta sleva na jednotlivé jízdné. Cena občanské přestupní jízdenky činí 12 Kč.

Časové jízdenky
Na časové jízdenky je seniorům poskytnuta sleva na jízdném.

Zlevněné jízdné:
1-denní 20 Kč
7-denní 60 Kč
měsíční 150 Kč
čtvrtletní 390 Kč
pololetní Senior pas 150 Kč
roční Senior pas 300 Kč
roční Jízdní pas 150 Kč

Za zlevněné jízdné se přepravují důchodci - poživatelé plného invalidního a starobního důchodu ve spojení s průkazem opatřeným fotografií (odpovídající skutečnosti), který byl vystaven dopravcem na základě důchodového výměru nebo potvrzení státního orgánu o pobírání důchodu a dokladu totožnosti. Toto ustanovení platí pro 1-denní, 7-denní, měsíční a čtvrtletní jízdenky.

Dále se za zlevněné jízdné přepravují senioři 70+, kteří se musí prokázat platným průkazem opatřeným aktuální fotografií, který byl vystaven dopravcem na základě dokladu totožnosti. Toto ustanovení platí pro 7-denní,měsíční a čtvrtletní jízdenky. U 1-denní jízdenky může osoba starší 70 let prokázat nárok na slevu i dokladem totožnosti.

Senior Pas pololetní a roční je přiznán seniorům 70+ ve spojení s průkazem opatřeným fotografií odpovídající skutečnosti vystaveným dopravcem na základě dokladu totožnosti a aktuální fotografie.

Integrovaný dopravní systém Olomouckého kraje (IDSOK)
Web: http://www.dpmo.cz/pdf/

Ceny jízdného se různí v závislosti na počtu zón. Ve vybraných zónách je seniorům poskytnuta sleva na jízdném, v ostatních zónách nikoli. Pro konkrétní informace viz uvedené webové stránky.

Podělte se o své zkušenosti s ostatními čtenáři v rámci našeho nového diskuzního fóra, nebo napište svůj postřeh do diskuze přímo pod článkem. Našli jste zde chybu? Dejte nám prosím vědět na . Děkujeme.
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.