velikost písma: A +/ A/ A -

Z deníku nevlastní babičky (5)

Autor: Hana Švejnohová | komentářů: 0

Všimli jste si? Největší událost tohoto týdne! Právě jsme vstoupili do měsíce, který každoročně plní odvěkou touhu všech Středoevropanů. Přivádí jaro…


Věřte nebo ne, máme ho tady. Zatím je sice trochu stydlivé, zrána se ještě halí do bílého, ale v poledne už celé září zubatým sluncem. Prameny inspirace začínají tryskat nejen z duší umělců, ale pomalu se vlévají do žil každého tvora. Některý z nich to ovšem cítí zcela bezděčně…

Prvním příznakem je zvýšená pohybová aktivita. Pánové ve věku jinochů i starců začínají pravidelně cvičit. Zatím pouze krční svaly, ale i to je velmi prospěšné. Pohyb hlavy otočením za pravým či levým ramenem v rychlém sledu je úměrný počtu zkrácených sukýnek a prodloužených nohou bez kozaček. A že jich na ulici přibývá. Geometrickou řadou!
Pro dámy v každém věku – tedy i ve věku babiček – to znamená silnější vůli k těmto pohybům pány donutit. Myslím tím zmíněné pohyby hlavy, aby bylo jasno… Start k postupnému odhalování vyžaduje systematičtější údržbu, což je pro nás rovněž velmi prospěšné. A tak se dostáváme do začarovaného kruhu, který oběma zúčastněným stranám přináší samá pozitiva. Řečeno slovy mého oblíbeného rčení – dochází k významnému spojení příjemného s užitečným. A představte si, jak se ten začarovaný kruh uzavírá...

Čtěte také Z deníku nevlastní babičky 4

Stejné životní krédo se totiž stalo také určujícím motivem k rozsáhlé činnosti jednoho podnikavého mladého muže. Ten dotyčný muž mě prostřednictvím jiného muže (závidíte mi, co??) oslovil a já s ním mám zítra rande. Přiznávám to navzdory možnému, byť minimálnímu nebezpečí, že si můj deník na tento týden přečte manžel. Jde totiž o rande velmi pracovní. Což samozřejmě neřeší můj problém, co si vzít na sebe, když se uvidíme poprvé. A to bez ohledu na generační rozdíl…
Každopádně ve chvíli, kdy čtete tyto řádky, budu moudřejší minimálně o jednu informaci, která se bytostně dotýká právě vás, čtenářů s potřebou žít naplno. Zejména těch, kdo si oblíbili naši taneční kavárnu… Její budoucnost mi totiž leží na srdci, a proto riskuji. Proč bych měla mít poklidný víkend v duchu manželské idyly, když ostatní kolem hledají spřízněnou duši a já bych jim v tom mohla pomoci ?! Za pomoci sympaťáka, se kterým jsem odhodlaná příjemně propojit vše užitečné.
Ano, jsem odhodlaná se obětovat. Ostatně, nic tím nezanedbávám. Jedni vnoučci jsou s rodiči na horách, ke druhým pojedu do Brna příští týden. Dnes si odepřu večeři, abych měla zítra o kilo míň a manželovi udělám v neděli skvělý oběd.
Příští týden vám prozradím, jestli má oběť nebyla marná…

Hana Švejnohová byla původně herečkou, znali ji zejména diváci ve Zlíně a v Brně. Objevila se i v několika filmech (například Dneska přišel nový kluk) Od roku 1992 je populární zejména jako rozhlasová a televizní moderátorka. (např. ČT, Dámský klub F1) .Píše i pro společenský měsíčník Xantypa,v této době se po deseti letech odmlky vrátila k rozhlasové práci. Posluchači ji mohou slyšet od 5.února každou sobotu dopoledne v 10,00 hodin na stanici ČRo2 v autorském pořadu „Nezatloukat aneb My dva a čas“, což je hodinka se zajímavými hosty na téma vztahů manželských i nemanželských..

Patří Hanka mezi vaše oblíbené osobnosti? Chcete se s ní podělit o vaše babičkovské zkušenosti? Napíšte o tom do našeho diskusního fóra nebo do diskuze pod tímto článkem.


Kam dál?

Na co využít cigarety?
Kontaktní čočky profesora Wichterleho
V čem se vozily naše babičky?
Věra Machoninová: Věřím v další generaci
Žijeme v cizině


 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.

Dočtěte se více

Příbuzná témata: Z deníku nevlastní babičky