velikost písma: A +/ A/ A -

Věková diskriminace a jak se jí bránit

Autor: Hana Čápová | komentářů: 0

Starší lidé se cítí diskriminováni na trhu práce. Rozsáhlý sociologický výzkum společnosti Respekt institut 50+ Aktivně se mimo jiné zabýval tím, jak diskriminace v praxi vypadá. Nabízí také rady, jak se takovému zacházení účinně bránit.


„Pokud jsem sehnal práci po padesátce, tak to bylo od lidí, co mě znali,“ svěřil se jeden z respondentů výzkumu 50+ Aktivně se zkušeností, jak obtížně se starším lidem hledá práce.
Další účastník výzkumu, personalista, který pracuje ve státní sféře, mu dal za pravdu. Konstatoval, že starší zájemci o práci většinou vůbec nedostanou šanci, aby představili svoje znalosti, schopnosti a zkušenosti. To se totiž obvykle děje až ve druhém kole výběrového řízení. Do něj ale podle personalisty starší lidé obvykle nepostupují: „Na základě data narození v životopise jsou vyřazeni už v prvním kole.“
Významné bariéry při přijímání do práce pak vedou k tomu, že jsou starší lidé nuceni akceptovat horší práci a nižší finanční ohodnocení.

Co je a co není diskriminace
Příklad diskriminace, který uvedl personalista v rámci výzkumu 50+ Aktivně, patří v praxi mezi jednu z jejích nejčastějších podob. Obecně se dá popsat takto: Starší zájemce se uchází o pracovní místo. Splňuje všechna kritéria, která jsou pro danou pracovní pozici stanovena. Přesto nepostoupí do druhého kola přijímacího řízení.
Jiným příkladem, jak skrytě diskriminovat starší lidí, je třeba inzerát: „… Požadujeme uchazeče s praxí nejvýše čtyři roky.“ Tím dává zaměstnavatel dost jasně najevo, že starší pracovníky nechce.
Diskriminace se nemusí týkat jen přijímání do práce, ale také různého přístupu k mladším a starším lidem v pracovním kolektivu.
Ne každý rozdílný přístup ale nutně musí být diskriminací. Jednoduše tam, kde má rozdílný přístup logiku a opodstatnění, se o diskriminaci mluvit nedá. Může jít o případy, kdy to vyžaduje povaha vykonávané práce. Nebo situace, kdy výkon zaměstnání vyžaduje odborné vzdělání, které je nepřiměřeně dlouhé vzhledem k datu, kdy zájemce o práci dosáhne důchodového věku.

Jak se diskriminaci bránit
Je dobré vědět, které normy se diskriminací zabývají. Je to jednak zákon o inspekci práce č. 251/2005 Sb., jednak Antidiskriminační zákon č. 198/2009 Sb.
Člověk, který má pocit, že se stal při hledání zaměstnání terčem diskriminace, se může obrátit na příslušný úřad práce se stížností. Ten, kdo se cítí být diskriminován zaměstnavatelem, může dát podnět oblastním inspektorátu práce. Kromě dotčené osoby, zaměstnavatele a popisu diskriminačního jednání by měl podnět obsahovat také přiložené nebo navrhované důkazy.
U okresního soudu, pod který spadá zaměstnavatel, je možné domáhat se jednak toho, aby bylo od diskriminačního jednání upuštěno a také toho, aby byly odstraněny následky diskriminačního zásahu. Možná je i náhrada nemajetkové újmy v penězích. Je třeba vysvětlit, v čem znevýhodnění spočívá, a mít pro toto tvrzení důkazy.
Pokud člověk, dotčený diskriminací, nesouhlasí s postupem inspektorátu práce nebo soudu, může se obrátit na veřejného ochránce práv.

UŽITEČNÉ ODKAZY aneb KAM SE OBRÁTIT V PŘÍPADĚ NEROVNÉHO ZACHÁZENÍ

Česká advokátní komora – může bezplatně přidělit právníka a nabízí bezplatné právní poradenství.
www.cak.cz

Občanské poradny – poskytují bezplatné poradenství v řadě životních situací, do kterých je zahrnuta i pracovněprávní oblast.
www.obcanskeporadny.cz

Státní úřad inspekce práce a oblastní inspektoráty práce, ke kterým můžete podat písemný podnět v případě porušování práv ze strany zaměstnavatele:
www.suip.cz

Veřejný ochránce práv
www.ochrance.cz

Asociace mediátorů ČR, na které můžete vyhledat kontakty na akreditované mediátory a získat další informace o mimosoudní cestě řešení sporů
www.amcr.cz

O diskriminaci s níž jste se setkali můžete dskutovat na našem fóru nebo přímo pod článkem.

Kam dál?
Právní pomoc zdarma
Co dělat, když zaměstnavatel neplatí?
Jak poznáte seriózní realitku?
Co si k vám vymahači dluhů nemůžou dovolit
Senioři volají o pomoc
Změny v důchodech, které byste měli znát
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.