velikost písma: A +/ A/ A -

Co láká "tiché blázny" k vodě?

Autor: Tereza Niesytová | komentářů: 0

TÉMA TÝDNE: O působení geopatogenních zón jsme si povídali s Jiřím Langem, vědcem a podnikatelem, který jimi už řadu let zabývá. Jeho teorie jsou osobité, oficiální věda je však přijímá s rozpaky a s úsměvem. Přesto mají řadu příznivců, kteří přísahají na to, že jim metody doktora Langa zachránily zdraví.


Rybáři nechodí k řece jen kvůli rybám. Podle doktora Langa je láká hlavně zklidnění, které jim voda poskytuje

Jak jste se ke geopatogenním zónám vlastně dostal?
Jednoho dne jsem se nedočkal proutkaře, aby určil pramen, tak jsem to vzal do svých rukou, a ono to šlo! Náhle tu bylo poznání, že se v podzemí „něco děje“. Ovšem škála fyzikálních vlivů působících na člověka je širší a mnoho se o nich neví. Další patogenní vlivy dnešní doby, které nám působí strasti, jsou například světlo, hluk, vibrace, elektrická a elektromagnetická pole, nanočástice, farmaceutické produkty, multirezistentní bakterie, produkty genetického inženýrství atd.

Co to vlastně geopatogenní zóny jsou?
Tvoří je změny v podloží, struktura vrstev a jejich propustnost vody, geologické anomálie jako zlomy, trhliny a přesmyky. Patogenita je dána skladbou materiálů v podloží. Zóny vynášejí na povrch mikročástice a výpary prvků, plyny, jako například radon, rtuť apod., vnější zdroje elektrických a elektromagnetických polí.

Čtěte také: Geopatogenní zóny – dobrá a špatná místa

Jak poznáte geopatogenní zónu?
Dnes víme, že tzv. geopatogenní zóny mají různé příčiny a tím i následky. Nejplíživěji na naše organismy působí tekoucí voda v podloží. Trvá pět a více let, než se projeví na fyzickém stavu člověka, který se na této zóně exponuje na pracovišti nebo ve spánku. Voda působí na organismy rozdílem frekvencí a infrazvukem. Vlnová délka krve a tělních tekutin při kyselosti 7,22 pH má být 0,75 m. Naproti tomu sladká voda může mít vlnovou délku až 5 metrů. Způsobí to ztrátu vitality. Právě proto si do takovýchto prostředí si chodí sednout na několik hodin pro uklidnění různí „tiší blázni“. Prostředí ionizovaného vzduchu na břehu řek a jezer snižuje kladný elektrický náboj. Další fyzikální veličinou, kterou voda emituje, je přístrojově detekovatelný a měřitelný infrazvuk.

Jak to, že většina lidí tyto zóny neregistruje?
Buď mají dostatečnou vitalitu a přechodně, jak jsem již uvedl, jim vodní zóna nevadí. Nebo je jejich vitalita působením zóny natolik snížená, že mají snížený i práh citlivosti. Bez hledání příčiny, proč je vám na tom místě lépe či hůře, je neregistrujete. Chcete-li se tímto fenoménem zabývat, můžete citlivost na detekci těchto veličin trénovat. Člověk je totiž jediný tvor, který je schopný si zvyknout a později vyhledávat to, co mu škodí. A tak je to i s návykem na zóny všeho druhu. Všeho moc škodí, ale krátkodobé expozice v různě extrémním prostředí jsou zdraví prospěšné. Říká se tomu otužování.

Co mohou zóny podle vás způsobit za nemoc?
Způsobují neurologické problémy,postupnou ztrátu vitality, lidé vstávají unavení, následně se snižuje imunita a zhoršuje metabolismus. Můj výzkum ukazuje i na možnosti vlivu na vznik roztroušené sklerózy, Creutzfeldt-Jakobovy nemoci nebo spasmy.

Jsou zóny neměnné nebo mohou vznikat během let a měnit se v síle nebo úplně vymizet?
Zóny jsou proměnné v čase. Pramen se může odklonit ze svého toku. Jeho vydatnost je také proměnná a tím i intenzita působení. Dále si musíme uvědomit funkci nadzemního prostředí v interakci. Přeliv zemského magnetismu, vlhkost vzduchu, roční období, konstelaci k okolním planetám. Proměnných je mnoho.

Lze zóny zrušit?
Slyšel jsem například o zaklínačích, kteří odsunou špatnou zónu k sousedovi. V jednom bytě kvůli zóně pokryli celou plochu podlahy 2 mm silným mosazným plechem. Vliv zóny si tak roznesli všude. Nic neodrušíte. Fyzika má své pevné zákony. Se zónami je to jako s některými lidmi, je lepší se jim vyhnout.

Jak tedy na ně?
ež budete stavět, nebo kupovat dům či byt, ověřte si: Jakého věku se lidé v dané lokalitě ve zdraví dožívají, trpí-li sousedé v patrech nad vámi a pod vámi chronickými nemocemi. Když už bydlíte, vysledujte si to sami nebo si zjednejte zkušeného proutkaře. Ten by vám měl poradit, co v konkrétním místě aplikovat. Osobně používám mobilní ochranné prostředky vlastní výroby. Průběžně si jimi udržuji vitalitu a vědomě nespím na patogenně kontaminovaných místech.

Existují i dobré zóny?
Ano, existují i pozitivně působící zóny. Je jich ale mnohem méně. Traduje se, že je dříve nechávali vyhledávat stády dobytka. Kde stádo ulehlo ke spánku, tam založili město. Menších lokalit využili v minulosti kněží a později i církve k výstavbám svatyní a kostelů. Příkladem rozložení svatyní v prostoru a tím i příznivého místa k bytí je Praha. Její rozvoj však v periferiích přerostl hranice území. Příznivě působících zón využívá také balneoterapie a speleoterapie.

Zajímají vás teorie doktora Langa? Diskutujte o tom na našem
fóru nebo přímo pod článkem.


Kam dál?
Pokrok v léčbě bolesti
Je chrápání další civilizační choroba?
Správnou hygienou proti nákaze
Co jíst při zvýšené hladině cholesterolu
Celiakie a výživa
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.

Dočtěte se více

Příbuzná témata: Téma týdne