velikost písma: A +/ A/ A -

Kam s vnoučaty?

Autor: Táňa Pikartová | komentářů: 0

11. 5. – 18. 5. 2011 Tentokrát vás a vaše vnoučata zvu do zábavního komplexu Babylon v Liberci a garantuji, že vás potěší i návštěva Památníku Josefa Lady v Hrusicích. Také vás zaujme atraktivní exkurze do aktivních vápencových lomů na Berounsku a jízda historickým pražským motoráčkem.



Zábavní komplex v Liberci
Zatím ještě není tak teplo, abychom si mohli užívat u venkovních bazénů, a tak nás spíš lákají příjemná wellnes centra. Prima den můžete s vnoučaty prožít v libereckém centru Babylon. Pokud si sem uděláte celodenní výlet, určitě si užijete spousty zábavy, a to jak v místním akvaparku, tak v přilehlých prostorách. Na mysli mám především zdejší IQ park, který dá mnohdy pořádně zabrat i dospěláckým mozkovým buňkám.
Když vás přestanou bavit nejrůznější bazénové jeskyně a tobogány, je tu pro zábavu jednak už zmíněný IQ park a také lunapark a labyrint. Pobavit se můžete také v nákupním městečku. Je to malé město ve městě s několika desítkami malebných obchůdků v útulných domcích, které je svým idylickým prostředím zcela odlišné od novodobých hypermarketů.
www.centrumbabylon.cz



Dětství je v Hrusicích
Výlet do rodiště Josefa Lady bude určitě pro malé i velké příjemným zážitkem. Velcí si tu zavzpomínají na dětství, malí si zase uvědomí, že i jejich babička s dědou byli jednou malí. Vtipné a poetické Ladovy obrázky znají naše vnoučata důvěrně. Stejně tak příběh kocoura Mikeše. Dospělí zase velmi dobře znají Ladovy ilustrace Haškova Dobrého vojáka Švejka.
Ladovu vilu najdete na samém okraji Hrusic. Na návsi pak můžete zajít do hospody U Sejků, kde se odehrála rvačka známá z Ladova slavného obrazu.
A kdybyste si chtěli vyšlápnout po stopách Kocoura Mikeše, v Hrusicích je i Mikešova naučná stezka. Trasa je dlouhá dvacet kilometrů a cestou turisté minou dvanáct informačních tabulí.
A zapište si do diáře datum 15. května, to budou v Ladově domě provázet průvodci v pohádkových kostýmech a děti si zahrají v areálu zahrady různé hry.
www.hrusicemuzeumompv.cz



Exkurze do aktivních vápencových lomů
V rámci Evropských minerálních dnů, které se budou konat od 13. do 15. května, si můžete se svými vnoučaty udělat báječný výlet do míst, kam se rozhodně každý den nedostanete. Velkolom Čertovy schody, Vápenka Čertovy schody a Muzeum Českého krasu v Berouně připravily na sobotu 14. května zajímavou exkurzi do aktivních vápencových lomů Velkolomu Čertovy schody. Připraveny jsou ukázky rekultivace po ukončení těžby, organizátoři návštěvníkům také předvedou těžební a dopravní techniku, která se používá v lomech dodnes. A přímo na dně lomu můžete počítat s občerstvením.
www.muzeum-beroun.cz

Pražský motoráček už vyjel
Už druhým rokem jezdí každý víkend a o svátcích unikátní historický motoráček po pražském "semmerinku". A když se s ním vydáte na romantický výlet, můžete vnoučatům vysvětlit, co to ten semmerink vlastně je. Tedy: Historický motoráček vás poveze z hlavního nádraží, projedete vinohradským tunelem, což je nejdelší dvoukolejný tunel u nás, pak přefrnknete po železničním mostě na Výtoni přes Vltavu, a sotva zamáváte Vyšehradu a Pražskému hradu, budete na Smíchově. A to je místo, odkud budete stoupat už zmíněným semmerinkem. Nejdříve po impozantním hlubočepském viaduktu, pak mezi skalami kopce Žvahov, nakonec projedete přírodním parkem Košíře a konečná bude v Řepích.
www.kzc.cz



Máte tip na zajímavý výlet, kde jste se nenudili vy ani vaše vnoučata? Podělte se o něj s ostatními čtenáři v diskuzním fóru nebo přímo pod článkem.

Kam dál?
Do Čech jsem se nedokázala vrátit
Babi, dědo, jakou si mám vybrat školu?
Vídeň město kaváren
Co si dáte chásko
Levné nápady pro hezký domov
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.

Dočtěte se více

Příbuzná témata: Kam s vnoučaty?