velikost písma: A +/ A/ A -

Kam s vnoučaty?

Autor: Táňa Pikartová | komentářů: 0

8. 6. – 15. 6. 2011 Tentokrát vás pozvu na rozhlednu na vrchu Tábor u Lomnice nad Popelkou a do beskydského pohádkového lesa, podíváme za historií Slovanů do archeoskanzenu Modrá u Velehradu a nakonec k větrnému mlýnu ve Starém Poddvorově.



Rozhledna Lomnice na vrchu Tábor
Čas od času je dobré podívat se na svět z výšky. K tomu máte příležitost na rozhledně na vrchu Tábor, který je dominantou města Lomnice nad Popelkou. Na vyhlídkový ochoz ve výšce 29 metrů se dostanete jedině po schodech a není jich málo (145), ale potom se vám naskytne nádherný panoramatický pohled do krajiny. Uvidíte Český ráj, Polabí, Krkonoše, Jizerské a Lužické hory, Bezděz i Orlické hory. A ještě vás tu čeká jistý bonus – totiž na jižním svahu kopce Tábor jsou patrné zbytky tzv. Allainovy věže, která je také považována za rozhlednu.
www.rozhledna-tabor-u-lomnice-nad-popelkou.cz

Filmový pohádkový les
Hlavně malá vnoučata určitě potěšíte, když se s nimi 12. června vypravíte do Velkých Karlovic (hotel Gálik) v Beskydech a společně se vydáte na dobrodružnou cestu lesem plnou pohádkových bytostí, které znáte z filmového plátna. Nezapomeňte se přihlásit na soutěž o nejlepší pohádkovou bytost. Třeba vyhrajete!
www.valachy.cz

Archeoskanzen Modrá
Skanzen představuje ideální podobu slovanského opevněného sídliště z doby Velké Moravy. Jednotlivé stavby byly budovány na základě archeologických nálezů. V archeoskanzenu Modrá budete mít možnost vidět jak Slované žili, jaké plodiny zde pěstovali a také si vyzkoušet dávná řemesla. Obec Modrá je vzdálená pouze sedm kilometrů od Uherského Hradiště, leží v těsném sousedství Velehradu.
www.archeoskanzen.cz

Čtěte také: Kulturní tipy na červen

Větrný mlýn Starý Poddvorov
Byla by škoda při cestování po jižní Moravě nezajet se podívat na celodřevěný větrný mlýn Starý Poddvorov. Stojí uprostřed vinařské oblasti na návrší mezi obcemi Starý Poddvorov, Nový Poddvorov a Čejkovice. Svému účelu sloužil až do roku 1949. Dnes si ho můžete prohlédnout a v expozici zjistíte, jaký význam měly větrné mlýny v naší historii.
www.poddvorov.cz

Máte tip na zajímavý výlet, kde jste se nenudili vy ani vaše vnoučata? Podělte se o něj s ostatními čtenáři v diskuzním fóru, nebo přímo pod článkem.

Kam dál?
Kam a s kým na dovolenou?
Cesta z města - někdy nadšená, někdy nedobrovolná
Jak stanovit cíle rodinného rozpočtu
Romeo a Julie po šedesátce
Zahrady pro lenošení



 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.

Dočtěte se více

Příbuzná témata: Kam s vnoučaty?