velikost písma: A +/ A/ A -

Kam s vnoučaty?

Autor: Táňa Pikartová | komentářů: 0

15. 6. – 29. 6. 2011 Pozvánka tentokrát směřuje na Lipensko, kde si můžete už nyní koupit výhodnou Lipno Card. Podíváme se na salaš v Bílých Karpatech, do Kutné Hory na Královské stříbření a pozvu vás na příměstský tábor do pražských Žlutých lázní.



Salaš Travičná
Náš cíl v Bílých Karpatech leží nedaleko obce Tvarožná Lhota. Zde se zastavte na návsi. Roste tu nepřehlédnutelný strom oskeruše, který vypadá jako jeřabina. Jste totiž v zemi oskerušské. Druhým důvodem je pak zdejší vynikající pekárna. Tady sníte, na co přijdete! Výletní areál Travičná je velmi oblíbeným místem v krásné přírodě, kde se vaše vnoučata poučí o starých řemeslech, ekologii a mohou si vyzkoušet různé sporty v přírodě, jako je lezecká stěna vyrobená z kmene stromu nebo přechod přes rybníček po kládě, kterou střeží vodník. V malém skanzenu si prohlédnete šest kopaničářských roubených staveb, na zdejší interaktivní naučné stezce vám budou dělat společnost domácí i divoká zvířata, pokocháte se krásou vzácných rostlin.
www.tvaroznalhota.cz



Na Lipensku pro kartu hosta
Je to každopádně sympatická a vstřícná nabídka všem návštěvníkům Lipna, a pro rodiny s dětmi obzvlášť. Vám i vašim vnoučatům umožní poznat zajímavosti regionu a zároveň můžete využívat celou škálu slev při návštěvách sportovních, kulturních i společenských zařízení v rekreačních oblastech kolem Lipenského jezera. Součástí návštěvnické karty je brožura, ve které najdete podrobné informace téměř o stovce zážitkových akcí, kterých se můžete zúčastnit. Uvedeny jsou také telefonní kontakty a výše slev. K distribuci je připraveno 30 tisíc karet, koupit ji lze v informačních centrech na Lipensku, v Českém Krumlově a dalších jihočeských městech.
www.lipnocard.cz


Královské stříbření v Kutné Hoře
O víkendu 25. a 26. června se v Kutné Hoře ocitnete v době vlády posledních Lucemburků, kdy zde kvetlo dobývání stříbra. Královské stříbření vás provede příběhem návštěvy krále Václava IV.. Uvidíte jeho slavnostní příjezd, ceremoniál vítání, ale i náplň práce českého panovníka v jeho oblíbeném horním městě. Duchovní atmosféru doby dotvoří nedělní slavnostní stříbrná mše v chrámu sv. Panny Barbory. Kutnohorská slavnost je neopakovatelné velké pouliční divadlo, v němž přebírají své role vedle profesionálních umělců také desítky amatérských dobrovolníků, dospělých i dětí.
www.kutnahora.cz


Na tábor do Žlutých lázní
Dětské tábory a školky budou letos o prázdninách ve Žlutých lázních v Praze probíhat v devíti turnusech. Děti ve věku od čtyř do dvanácti let zde mohou trávit každý všední den od 8 do 19 hodin.Ty nejmenší si mohou hrát v plně vybaveném dětském koutku Žlutých lázní, je zde brouzdaliště, bazén, také prolézačky, pískoviště, připravena je i výtvarná dílna s vlastním loutkovým divadlem a další atrakce, k dispozici je klubovna se sociálním zařízením. Pro starší děti jsou připravené sportovní aktivity, výtvarné i kulturní programy. Děti navštíví také zoologickou zahradu nebo jezdecký oddíl, kde si mohou vyzkoušet jízdu na koni. A kdo nechce o prázdninách zahálet, může si hravou formou dát opáčko z angličtiny. Příměstský dětský letní tábor je ve Žlutých lázních otevřený i pro děti se zdravotním omezením.
www.zlutelazne.cz

Máte tip na zajímavý výlet, kde jste se nenudili vy ani vaše vnoučata? Podělte se o něj s ostatními čtenáři v diskuzním fóru, nebo přímo pod článkem.

Kam dál?
Dejte zahradě svého ducha
Cesta z města - někdy nadšená, někdy nedobrovolná
Jak stanovit cíle rodinného rozpočtu
Romeo a Julie po šedesátce
Zahrady pro lenošení



 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.

Dočtěte se více

Příbuzná témata: Kam s vnoučaty?