velikost písma: A +/ A/ A -
Skupina: Volný čas / Fórum: Auto-moto / Téma: Problemy u lékaře
68ZIVqOHQD4
Neregistrovaný(á) uživatel(ka)
Příspěvků: 1
Uneelalralpd accurac
Vložil(a): 68ZIVqOHQD4 28.09.2013 15:35

Uneelalralpd accuracy, unequivocal clarity, and undeniable importance!
Tamáš
Neregistrovaný(á) uživatel(ka)
Příspěvků: 1
RE: Problemy u lékaře
Vložil(a): Tamáš 10.06.2011 01:37

Souhlasím s názorem pana nespokojeného. Je mi teprve 65 let a lékařk za prohlídku účtuje dokonece 500 Kč. Příští rok mám naplánovanou operaci šedého zákalu tak jen doufám, že se mi potom zrak zlepší, protože vloni jsem u očařky, rovněž za 500 prošel jen tak tak. Celé léto trávím na chatě, kde je auto nutnost, protože chatu máme na samotě a do nejbližší vesnice 6 km. Opravdu už nejsem takový jura, abych mohl chodit tuto vzdálenost pěšky. Občas ano, ale ne celé léto. Jestiže o řidičák přijdu, odvezu si auto na chatu kam budu jezdit vlakem a na nákupy po polních cestách autem. A ať mě zkusí nějaký policajt zastavit, pozvu ho na potok na pstruhy a bude pokoj.
nespokojený
Neregistrovaný(á) uživatel(ka)
Příspěvků: 2
Diskriminace seniorů
Vložil(a): nespokojený 09.05.2011 17:30

Navím, kdo, kdy a kde dělal průzkum schopností řidičů - seniorů a jak došel k závěru, že způsobují nejvíce nehod! Podle mě je tomu právě naopak. A jestliže kterýkoliv řidič bez ohledu na věk ztratí způsobilost bezpečného řízení motorového vozidla, ja na jeho praktickém lékaři, aby ho na to důrazně upozornil případně tuto skutečnost nahlásil na příslušný DI. Je s podivem, že člověk který získá ŘP např. již v 18 či 19 letech, je podle současného zákona až do dovršení 60.roku života bez jakékoliv kontroly způsobilosti k řízení. Tak se může stát, že člověk, který např. ve 27 letech prodělal složitou a náročnou operaci mozku po prasklém aneurisma a je trvale invalidní a bez paměti, je vesle i nadále držitelem "řidičáku" a dokonce mu jej na DI ochotně vyměňují za aktuální!! Je mi 71 let, stále s OA jezdím a to bez jediné nehody!! Přesto však musím nyní již každé dva roky žádat lékaře o vystavení Potvrzení o způsobilosti za 300,- Kč (a to nemluvím o tom, že když náhodou neslyším co šeptá, odešle mě na ušní kde sice zjistí, že jsem vlastně v pořádku, ale opět za 300,- Kč)- a tohle musím podle zákona absolvovat každé dva roky. Chválabohu, že alespoň stále dobře vidím!! Přitom mi vysvětlete, jaký je rozdíl mezi nezodpovědným feťákem který má navíc v autě puštěné stereo na plné pecky - co ten tak asi může slyšet - a mezi mírně nedoslýchavým seniorem který ovšem vše důležité a potřebné slyší!! Tyto pravidelné prohlídky seniorů od 60.let za účelem získání potvrzení o způsobilosti k řízení motorového vozidla proto považuji za diskriminační a v rozporu s listinou základních práv a svobod! Tohle si v Rakousku či v Německu nikdo nedovolil ani navrhnout!! Nejsem proti pravidelným prohlídkám např. v 5-letých intervalech, ale buďto pro všechny řidiče bez rozdílu věku, anebo pro nikoho!! Takto je to jen sprosté tahání peněz z beztak už ožebračených seniorů !!
BOBO
Příspěvků: 2
RE: Problemy u lékaře
Vložil(a): BOBO 08.01.2011 18:13

Vážený regure požádejte obvodního lékaře on vám vystaví jiný,ale bude vás to stát 400kč.
regur
Příspěvků: 2
RE: Problemy u lékaře
Vložil(a): regur 13.12.2010 19:23

Děkuji mám stejný názor ale nic to neřeší. Díky
Petr
Neregistrovaný(á) uživatel(ka)
Příspěvků: 2
RE: Problemy u lékaře
Vložil(a): Petr 13.12.2010 17:22

Vyměnit lékaře!!!!
regur
Příspěvků: 2
Problemy u lékaře
Vložil(a): regur 12.12.2010 20:06

Stratil jsem potvrzení o zdravotní spůsobilosti řídit motorové vozidlo.Požádal jsem svého lékaře o vydání druhopisu.Dozvědel jsem se že to není možné.Když stratím
zbrojní pas,cestovní pas,obč.průkaz není problem jako v tomto případě.Vysvětlí mně to někdo? Děkuji.



Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.