velikost písma: A +/ A/ A -
Skupina: Zdraví / Fórum: Výživa / Téma: Biopotraviny
Přidat odpověď
vyzkum-bio
Příspěvků: 1
Biopotraviny
Vložil(a): vyzkum-bio 22.03.2011 12:19

Dobrý den,

zajímal by mě Váš názor na biopotraviny - zpracovávám diplomovou práci na toto téma.. Vyplnění dotazníku je zcela anonymní, bude sloužit pouze pro potřeby mé diplomové práce a zabere vám 10-15 minut.

výzkum najdete tady: http://rela.mendelu.cz/vyzkum/?vyzkum=6085

Díky moc a přeji hezký den, Markéta
zahajskaknezna
Příspěvků: 38
RE: Biopotraviny
Vložil(a): zahajskaknezna 31.03.2011 08:46

Vyplnila jsem dotazník. Biopotraviny jsou super, ale taky superdrahé.Když je koupím, tak příležitostně u výrobců, ne v obchodech, kde jsou často méně čerstvé, ale na trzích ano. Miluji kozí sýr, když jsou zvířata krmená bylinkami.
moruše
Neregistrovaný(á) uživatel(ka)
Příspěvků: 13
RE: Biopotraviny
Vložil(a): moruše 01.04.2011 10:44

Bydlím na vesnici a na své zahradě si vypěstujeme ovoce i zeleninu.Ovocné stromy zásadně nestříkáme proti škůdcům.Naše děti ale kupují ovoce v supermarketech.Prý je to tam lepší.Tak ovoce rozdávám po sousedech.Letos ale zkusím pečený čaj,což je prý výborné.Nevím ještě jsem ho nezkoušela ale byl mi doporučen.No a teď se vrátím k biopotravinám.Jednou jsem poslouchala v radiopřijímači relaci o biopotravinách.Chodily tam i přízpěvky od posluchačů.Jeden mě obzvláště zaujal.Posluchač řekl toto. Můj soused pěstuje biopotraviny a dodává je prodejcům.Ptal jsem se ho ,jak může zeleninu prodávat jako biopotravinu,když ji hnojí umělýmy hnojivy.On mi na to odpověděl,však moje děti to nežerou.Doslova tak jak to píšu.Docela mě to rozesmálo,jak jsou někteří lidé chytří v uvozovkách.Hlavně že jim to vynáší do jejich kapsy.Nevím,jestli je dnes možné vypěstovat nezávadné ovoce a zeleninu,když ovzduší je plné smogu a půda je zničená kyselými dešti a umělými hnojivy,které se stále používají.
Pavlína
Neregistrovaný(á) uživatel(ka)
Příspěvků: 1
Dotazník BIO
Vložil(a): Pavlína 06.04.2011 20:02

Dobrý den,
chtěla bych vás požádat o vyplnění dotazníku o biopotravinách, který potřebuji ke své bakalářské práci na téma: Marketingový výzkum českého trhu s biopotravinami. Vyplnění dotazníku Vám zabere max. 5 minut.

Moc děkuji a přeji hezký zbytek dne

Pavlína

http://www.vyplnto.cz/databaze-dotazniku/15004/
surinama
Neregistrovaný(á) uživatel(ka)
Příspěvků: 14
RE: Biopotraviny
Vložil(a): surinama 27.04.2011 07:45

Myslím si, že v dnešní době mluvit o bio potravinách je trochu nesmysl. souhlasím s Moruší, že vzduch je otrávený, voda zkažená, půda otrávená kyselými dešti. Já nemám tu možnost vzít si vajíčko od slepičky, která pobíhá celý den venku a zobe zelené, tak si jdu do supermarketu pro bio vajíčka. Je znát velký rozdíl, nebo alespoň u těch chovaných na podestýlce, je to rozdíl, nicméně lidé na vesnicích se mají a divím se tomu, že někteří jsou tak líní a této možnosti neužívají. Co se týče ovoce a zeleniny, je tomu také tak. Není nad pravé, lahodné české jablíčky. Nedávno jsou si koupila nějaké hezky vyzírající z Floridy a bylo to jako bych žvýkala pneumatiku. Navíc naše ještě krásně voní. Slyšela jsem názor, že dříve se hnojilo hnojem a že je to prý škodlivé. Z čeho by potom dneska byly ty alergie, zvláště když alergických dětí přibývá. Ten kdo má krávu, ví že pije mléko, ten kdo má lán, zasadí si brambory a hnojí chlévskou mrvou - nebojím se toho, jen nemám tu možnost, protože si dopřeju bio brambory na některém z farmářských trhů, alespoň to že se tu objevilo. Masíčko příliš nepapám, tak jedenkrát týdeně, dávám přednost zelenině a miluju, naprosto miluju luštěniny a ryby.
Surinama
Karolinka.Nuficek
Příspěvků: 1
RE: Biopotraviny
Vložil(a): Karolinka.Nuficek 18.06.2011 14:49

Ahoj, určitě znáte tuhle stránku. Ale já jsem moc ráda, že jsem ji objevila, proto ji sem dávám :) http://www.bio-life.cz/hlavni-stranka.html


 
Uživatel:
Nadpis příspěvku:
SmileBig SmileSurpriseStick out tongue
WinkSadTongue TiedIndifferent
CryingEmbarrassedAngryGeeked
Zip it!WhisperHuh?Party!!!
SleepComputerSuper AngryHmm
Ick! ConfusedEmailYes