velikost písma: A +/ A/ A -
Skupina: Volný čas / Fórum: Cestování / Téma: Individuální dovolená s handicapem
Přidat odpověď
Jaroslav
Příspěvků: 3
Individuální dovolená s handicapem
Vložil(a): Jaroslav 02.03.2011 21:08

Dobrý den,

pomalu se blížím důchodovému věku a bohužel mám zdravotní handicap, který mne neumožňuje využít skupinových služeb cestovních kanceláří. Jako mnoho mých kamarádů z práce již po několikáté začínám s kurzy angličtiny pro začátečníky, ale s každou další lekcí cítím, že už tento jazyk asi nikdy neovládnu. Přesto bych si rád splnil veliký (až klukovský) sen. Celý život jsem snil o tom, spatřit na vlastní oči Grand Canyon. Slyšel jsem o možnosti využití cestovních agentur pořádajících individuální zájezdy šité tzv. "na míru". Protože neznám v okolí nikoho s podobnou zkušeností a zároveň bych nerad naletěl nějakým podvodníkům, rád bych se Vás tady tímto zeptal, zda-li máte někdo podobnou zkušenost, na co si dát při výběru agentury pozor a jak vůbec taková individuální "dovolená na míru" vypadá.

Velice Vám děkuji za názory a pomoc

Jaroslav z Trutnova
Růžena
Příspěvků: 1
RE: Individuální dovolená s handicapem
Vložil(a): Růžena 04.03.2011 10:48

Dobrý den,

Inspirována výše uvedeným dotazem pana Jaroslava bych se s Vámi ráda podělila o svůj přibližně dva roky starý zážitek. Má dávná spolužačka emigrovala v mládí do Švédska. Tam se později také provdala a dodnes tam žije se svou rodinou. Krátce po revoluci jsme se náhodou potkali a to při její krátké návštěvě Čech. Od této doby udržujeme pravidelný písemný kontakt. Před dvěma lety mne Magda nabídla možnost ji navštívit a to s tím, že náhodou objevila kontakt na firmu zajišťující osobní doprovod seniorům a že mě veškeré náklady spojené s touto cestou uhradí.

Dlouho jsem váhala a pak svolila alespoň k osobnímu setkání s agentem této firmy. Velice sympatický mladý muž ve věku asi 35 let mne osobně navštívil přímo u nás v Roudnici nad Labem. Setkali jsme se na základě jeho doporučení v restauraci na náměstí, kde mne nabídl několik variant cesty a ve velice příjemném rozhovoru mne uvedl v pokušení skutečně i ve věku 62 let na cestu do švédského Vaxjo vyrazit.

Nějaký čas jsem ještě zvažovala, jestli to není v mém věku pošetilé, ale nakonec jsem se rozhodla, že se do Švédska doprovodit nechám. Ten samý mladý muž, který se mne onehdy prezentoval v Zámecké restauraci, mne čekal dané ráno přímo před naším domem a standardním osobním automobilem (myslím tím tedy žádnou limuzínou) mne dovezl až na letiště v Praze. Tam poté zařídil veškerou administrativu. Sice mne pravidelně vysvětloval co dělá a proč, ale to bych asi stejně nezopakovala ani tehdy.

Ačkoliv jsem se zprvu svého prvního letu velice obávala, nakonec jsem byla skutečně doslova i do písmene v oblacích. Náš let směřoval do Kodaně, která byla vzhledem k cíli naší cesty výdnější než-li Stockholm. V Kodani jsme po pro mě dlouhé cestě té noci přenocovali. Večer jsem ještě toho mladého muže požádala, zda-li by mne nedoprovodil do města. Kodaň na mne tehdy úžasně zapůsobila a skutečně na to město velice ráda vzpomínám. Ve společnosti toho mladého muže jsem se toho večer cítila skutečně na úrovni.

Ráno jsme zapůjčeným autem pokračovali dále do Švédska k mé kamarádce. Nikdy dříve bych ani myšlenkou nepomyslela, že bych ji přímo ve Švédsku mohla kdy navštívit. Svého rozhodnutí jsem ale ani v nejmenším nelitovala a nelituji ani dodnes. Strávila a užila jsem si tehdy ve Švédsku nádherné dva týdny dovolené a protože mne na cestě nazpět již doprovázela přímo ona sama, ten sympatický mladý muž se ještě téhož dne vracel dle předchozí dohody nazpět do Čech.

Celá tato cesta se vším všudy prý tehdy přišla na necelých 23tisíc korun. Sama bych si to určitě nemohla dovolit a tak jsem své kamarádce Magdě hrozně moc vděčná a i tímto vyprávěním ji chci ještě jednou moc poděkovat za úžasný zážitek a určitě mohu panu Jaroslavovi podobnou zkušenost jenom doporučit.

Zpětně považuji za velikou přednost služby a okamžik který rozhodl, právě ono nezávazné setkání na veřejnosti – pozvání do restaurace, kde na mne pan Černý skutečně zapůsobil a přesvědčil mne, že mám o nabídce své kamarádky ještě chvíli uvažovat. Pokud se pan Jaroslav tedy ptá na rady, určitě bych znovu trvala na nezávazném bezplatném osobním setkání agenta té či oné firmy v místě mého bydliště, kde si člověk udělá první dojem o daném člověkovi a službách, které nabízí a sám se pak později a v klidu rozhodne, zda-li dané služby využít či nikoliv. Pokud by měl pan Jaroslav zájem minimálně o radu, věřím že může zkusit zkontaktovat pana Černého, který doprovázel tehdy mne. Pokud původní kontakt ještě funguje, měl by být dosažitelý na mobilním telefonu 602 847 998.

Přeji, aby se panu Jaroslavovi vysněná dovolená v USA nakonec vydařila a vzpomínal na ní také pouze v dobrém.

Růžena, Roudnice nad Labem
Jaroslav
Příspěvků: 3
RE: Individuální dovolená s handicapem
Vložil(a): Jaroslav 07.03.2011 17:58

Vážená paní Růženo,

velice Vám děkuji za rychlou a velice poutavou odpověď včetně tipu na pana Černého. Dnes jsem si s ním telefonicky domluvil na sobotu osobní setkání u nás v Trutnově a již se moc těším.

S přátelským pozdravem

Jaroslav
Jana
Neregistrovaný(á) uživatel(ka)
Příspěvků: 3
RE: Individuální dovolená s handicapem
Vložil(a): Jana 09.03.2011 20:06

Přečetla jsem si článek a vzhledem k tomu, že bych o podobné službě uvažovala pro svého tatínka, který chce ještě ve svých 86 letech letecky cestovat za přáteli do kanady a nikdy neletěl letadlem,děkuji za tip. Prosím, jak se jmenuje daná firma ? Dá se nalézt na internetu ? Děkji.
Standa
Neregistrovaný(á) uživatel(ka)
Příspěvků: 1
RE: Individuální dovolená s handicapem
Vložil(a): Standa 12.03.2011 22:19

Služba se nazývá asistované létání a existuje i stejnojmená webová stránka http://www.asistovane-letani.cz Nicméně, ačkoliv je každý tak mladý/starý, jak se jenom vnitřně cítí, 86 roků je přeci jenom už určitě věk v kterém bych takovou cestu přeci jenom alespoň konzultoval s lékařem na druhou stranu by se člověk neměl bezdůvodně některých věcí vzdávat .
michaela
Neregistrovaný(á) uživatel(ka)
Příspěvků: 1
RE: Individuální dovolená s handicapem
Vložil(a): michaela 19.03.2011 22:47

DOBRÝ DEN,
VELICE MĚ ZAUJALA VAŠE DISKUZE A RÁDA BYCH SE ZEPTALA JAK DOPADLA SCHŮZKA PANA JAROSLAVA S PANEM ČERNÝM?
DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ
MICHAELA
Jaroslav
Příspěvků: 3
RE: Individuální dovolená s handicapem
Vložil(a): Jaroslav 22.03.2011 20:37

Dobrý večer,

mohu mluvit pouze v superlativech - velice příjemné setkání, velice příjemná domluva, velice působivý dojem. Velice jsem se vlastně obával konečné ceny, ale nakonec mohu říci, že se vlastně neliší od ceny klasických cestovních kanceláří. Jednoduše shrnuto - v září vyrážím (vyrážíme) za mým snem do Ameriky. Moc se těším a co se týče mé aktuální zkušenosti, dosud mohu pouze doporučit.

Jaroslav
Hanka
Neregistrovaný(á) uživatel(ka)
Příspěvků: 5
RE: Individuální dovolená s handicapem
Vložil(a): Hanka 27.03.2011 08:36

Ráda získávám zkušenosti a doporučení . Přeji všem bezstarostné cestování.Hanka
Otakar
Neregistrovaný(á) uživatel(ka)
Příspěvků: 1
RE: Individuální dovolená s handicapem
Vložil(a): Otakar 30.03.2011 19:41

Hanko, i tobě příjemné cestování. Ota
Jirka
Neregistrovaný(á) uživatel(ka)
Příspěvků: 1
RE: Individuální dovolená s handicapem
Vložil(a): Jirka 04.04.2011 16:09

Teď jsem koukal na ty jejich stránky a mají tam odkaz na nějakou soutěž o 100% slevu z ceny služby - prý stačí poslouchat za týden Country rádio a vyhrát :-o


 
Uživatel:
Nadpis příspěvku:
SmileBig SmileSurpriseStick out tongue
WinkSadTongue TiedIndifferent
CryingEmbarrassedAngryGeeked
Zip it!WhisperHuh?Party!!!
SleepComputerSuper AngryHmm
Ick! ConfusedEmailYes