velikost písma: A +/ A/ A -

Saunování mě po rozvodu zbavilo úzkosti

Autor: Táňa Pikartová | komentářů: 0

TÉMA TÝDNE: Příběh Kateřiny Lamkové (56 let) S manželem jsme žili normální život, až do doby, než si našel, lépe řečeno než mu úmyslně vběhla do cesty, o dvacet tři roky mladší Dáša.

Pracuji jako účetní v jedné soukromé společnosti, manžel podniká v autodopravěAutobusy pronajímá, ale mnohdy si jezdil na zájezdy s autobusem sám. A tady je začátek konce našeho manželství. Dáša pracuje v cestovní kanceláři a má na starosti zájezdy po České republice. Poprvé se s mým manželem setkali na zájezdě na jižní Moravu před třemi lety, když jela jako průvodkyně.

První článek na téma saunování najdete tady

Pak jsem si všimla, že manžel jezdil stále častěji, byť do té doby často říkal, že si raději bude na zájezdy najímat řidiče, a bude o víkendech s námi doma. Máme hezký dům, rád zahradničil, navíc s námi bydlí i naše dcera se svou rodinou, chtěl si užívat s vnoučaty. Všechno je ale jinak, manžel býval často pryč nejen celý víkend, ale i několik dní v týdnu. Brzy jsem se dozvěděla skutečný důvod jeho cest a navíc na sebe nedaly dlouho čekat ani problémy ve firmě, zcela logicky, když se o ni přestal starat.
Začala jsem mít psychické problémy, probdělé noci byly stále častější, depresivní stavy téměř na denním pořádku, obavy z další existence jsme pociťovala jako balvan. Jistým vysvobozením byl rozvod, ale já se uzavřela do sebe a nehnula se mnou ani moje kamarádka Jarka. Ale nevzdala to, a za to jsem jí vděčná.

Rozhovor s MUDr. Antonínem Mikoláškem čtěte zde[

Byla jsem téměř na pokraji zhroucení, když se se mnou manžel rozvedl, byla to pro mě těžká doba. Kamarádka mě jednou vzala s sebou do sauny. Moc se mi nechtělo, lépe řečeno vůbec se mi nechtělo, ale naléhala tak dlouho, až jsem svolila. Sama jsem byla překvapená, jak jsem se psychicky uvolnila a dokázala myslet na úplně jiné věci než dosud. Teď chodíme s kamarádkou do sauny alespoň jednou týdně a už pociťuji, že bych bez ní nemohla být, je to dobrý psychický adrenalin. Celkem brzy jsem si na sobě vyzkoušela to, co jsem dosud jenom četla, totiž že saunování uvolňuje a odlehčuje napětí a vyplavuje úzkost.

Kam dál?:
Oddělené ložnice mohou váš vztah posílit – nevěříte?
Úskalí zpáteční cesty do hnízda
Sedmiletého Dominika trápí atopický ekzém
Kastrací kočce neublížíte
Fotoreportáž z třetí taneční kavárny Žijemenaplno.cz

Také si myslíte, že sauna dokáže zázraky? A co pomohlo vám získat znovu psychickou rovnováhu? Rozdělte se o své zkušenosti na diskusním fóru nbo přímo pod tímto článkem.
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.

Dočtěte se více

Příbuzná témata: Téma týdne