velikost písma: A +/ A/ A -

Zaháníme zimní nudu s vnoučaty

Autor: www. malydobrodruh.cz | komentářů: 0

Tipů, kam vyrazit s vnoučaty, není nikdy dost. Proto vám nabízíme inspiraci, která odbourá nudu končící zimy a usnadní vytvořit zajímavý program, který bude bavit vás i vaše vnoučata.


foto: iStock

Obrazy, nad kterými se sbíhají sliny
Tohle nemyslíme doslovně, sladké čokoládové obrazy vytvořil umělec Vladimír Čech, vy je uvidíte v Domě čokolády v centru Prahy. Ty se ochutnávat nesmějí, ale jinak věřte, že na téhle sladké exkurzi si užijí všechny vaše smysly. Nejprve se můžete podívat na film o historii a výrobě čokolády. Dozvíte se, jaké koření přidávali Aztékové do čokolády, za kolik čokoládových bobů prodávali králíka, co pak dávali do čokolády výrobci v Londýně v 18. století pro zlepšení barvy, co roste na kakaovníku, jak se sklízí čokoládové boby a připravuje z nich voňavá čokoláda... Tím nejzáživnějším – hlavně pro děti – je však zdejší workshop, ve kterém si pěti druhy čokolády ozdobí čokoládovou kočičku a zbytek čokolády snědí s ovocem (aby to bylo aspoň trochu zdravé...). Figurky se pak odnesou ztuhnout do mrazáku a děti se pustí se do řešení čokoládového kvízu, můžou věštit z cukru a samozřejmě taky malovat jako Vladimír Čech obrazy z čokolády... Domů si pak odnesou nejen zážitky ale také vyrobenou kočičku. Více na www.cokoladovydum.cz.

Zavolejte si fotografa na kurz domů
Nechce se vám trmácet nikam na kurz fotografování, toužíte po individuální konzultaci či to máte komplikované se sháněním paní na hlídání? Zkuste soukromý workshop fotografa Jana Rybáře, vítěze soutěže Czech Press Photo. Vyberte si místo, které by se vám líbilo nejvíc – může to být u vás doma nebo ve vaší oblíbené kavárně – a pak vyrazíte někam do města či přírody. Začátečníci se naučí základní fotografické dovednosti a s několika praktickými triky budou doslova přes noc schopni fotit ještě mnohem lépe. Pokročilí se zase mohou zdokonalovat v složitějších technikách či prostě zkoumat přesně to, co zkoumat chtějí. Více na www.amaze.cz.

Čtěte také: Kulturní tipy na únor

Děti lyžují, rodiče odpočívají
Chcete, aby se vaše děti naučily lyžovat a vy si přitom odpočinuli? Pak se vydejte na Šumavu, konkrétně do Centra volného času v Kašperských horách. V zimě tady nabízejí velmi oblíbený rodinný pobyt s lyžařskou školkou a odpoledním programem pro děti od 3 let. Nejmenší lyžaře ráno instruktoři odváží na svah a po skončení výuky zase přiváží, odpoledne potom mají děti krásný program v hernách, tělocvičně a výtvarné dílně. Lyžařská školka probíhá v kvalitním lyžařském areálu Lišák přímo v Kašperských Horách (s umělým zasněžováním) na uzavřeném dětském hřišti s provazovým vlekem a jezdícím kobercem. Výuka v lyžařské školce je přizpůsobená potřebám nejmenších dětí – k dispozici je vyhřívaná klubovna, teplý čaj a svačinka, úschovna lyžařského vybavení přímo ve školce, hlídací „teta“ a další vymoženosti. Ubytovat se můžete v příjemných 4* apartmánech či bed&breakfast pokojích a nově také vyzkoušet kavárnu Café Nebespán v přízemí Centra, kde pečou výborné domácí zákusky, připravují čerstvé sendviče, polévky a další pochoutky. Více na www.cokoladovydum.cz.

Velké maškarní lyžování
Maškarní lyžovačka na vás čeká 10. března na sjezdovce Horal ve Skiareálu Razula ve Velkých Karlovicích! Vše vypukne v 9 hodin a stejně jako v minulých letech i tentokrát budou mít děti, které dorazí v maskách, lyžování zdarma. Připraveny jsou hry a soutěže o ceny. Vlekaři chystají speciálně vyzdobenou trať plnou rekvizit a sladkostí, které mohou malí lyžaři během jízdy sbírat. Uskuteční se i soutěže o nejhezčí či nejoriginálnější masku a po skončení Maškarní lyžovačky si rodiče s dětmi mohou zajít na koupání do termálních bazénů Wellness Horal hned vedle sjezdovky a zahřát se ve slané vodě vyhřívané na 36 °C. Více informací www.razula.cz.

Venkovské velikonoce na farmě
Pravé venkovské velikonoce zažijete na Farmě Blaník pod stejnojmenným slavným kopcem. Od 28. března až do 1. dubna se sem můžete vydat za velikonočními zvyky, z nichž se vy i vaše děti naučíte například plést pomlázku, malovat vajíčka, ale můžete se také vydat hledat velikonoční dárky, dát si lahodné velikonoční dobroty nebo přivítat na svět nová jehňátka, která se stanou dalšími obyvateli ve zdejším unikátním Farma-parku. Více na www.farmablanik.cz.

Máte zajímavý tip, kde byste se nenudili vy ani vaše vnoučata? Podělte se o něj s ostatními čtenáři v diskuzním fóru nebo facebooku.

Kam dál?
Kam s vnoučaty za gastronomií
Zimní radovánky pro odvážné
Bad Reichenhall – solné lázně
Udělejte si radost a naučte se něco nového
Kůň chráněný UNESCEM
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.