velikost písma: A +/ A/ A -

Když muž se ženou snídá…

Autor: Redakce ŽijemeNaplno.cz | komentářů: 1

Jak být atraktivním gentlemanem i po dvaceti letech soužití? Jednoduchá rada neexistuje. Shrnuli jsme pro vás čtyři nejčastější přešlapy, kterých se muži dopouštějí na své image.


foto: iStock

1. Nebuďte zbytečně struční
Muži komunikují jasně a stručně. Jejich styl vyjadřování slouží především k předání a získání potřebných informací. Na škodu to určitě není v práci, kde je třeba rychle a efektivně vyřešit aktuální pracovní úkol. Ale doma?! „Vyjet ze zajetých kolejí, aniž by došlo ke katastrofě, je často těžké,“ komentuje mužskou stručnost Martina Horáková, odbornice na vztahy ze seznamky Leyter.com. „I když je rozdíl mezi mužským a ženským stylem komunikace známý už dlouho, stále se nedokážeme pořádně dohodnout,“ dodává. Pro ženy je totiž komunikace prostředkem k vytváření a zachování vztahů, tedy prostředkem k udržování funkční rodiny. Žena nehovoří problému proto, aby našla jeho efektivní řešení, ale proto, aby se mohla vypovídat, ulevit si a následně začít problém zpracovávat.
Tip pro muže: Zajímejte se o problémy své ženy, klaďte jí otázky. Dáte jí tak najevo svůj zájem a lásku. A nezapomeňte: Hlavně jí nepředkládejte svá geniální řešení!

2. I pán tvorstva se někdy utne
Přílišné sebevědomí je kamenem úrazu nejen v partnerských vztazích, ale i v přátelství, práci nebo rodině. Pokud muž okázale dává najevo svou převahu, odrazuje všechny potenciální partnerky a dokáže tím znechutit i tu současnou. Doby, kdy ženy potřebovaly povolení muže k téměř každému svému kroku, jsou již naštěstí za námi.
Tip pro muže: Oceňte u své partnerky její přirozené sebevědomí a krásu, podporujte ji v osobním růstu a koníčkách.

Čtěte také: Odešel. Víte, co dělat?

3. Buranství patří pod pokličku
Kdo vchází do dveří první? Zaplatí společnou večeři ten, kdo zve? A jaké sako se hodí na ples? „Elegantní gentleman s dokonale padnoucím oblekem je snem každé ženy,“ říká Martina Horáková a pokračuje: „přestože již doba pokročila, ženy stále od mužů očekávají alespoň minimální znalost etikety. Ta se hodí vždy a všude, protože správné chování nikdy z módy nevyjde.“
Tip pro muže: Pro začátek alespoň správné odpovědi na předchozí otázky: První vchází muž, aby ochránil ženu před případnou hospodskou rvačkou; útratu platí muž, ale neměl by se urazit, pokud se této iniciativy ujme žena; na ples je vhodné vždy pouze tmavé sako, světlé je určeno pro denní, spíše neformální příležitosti.

4. Neupravenost není nedbalá elegance
S hlasitým pořváváním, komentováním ceny jídla v restauraci a nabubřelým chováním jde ruku v ruce také poněkud pochybný vzhled či přímo módní faux pas. Ponožky v sandálech, ledvinka a tílko odhalující mužské ochlupení jsou stejně odpudivé jako mladá dívka s mastnými vlasy navlečená do babiččiny zástěry.
Tip pro muže: Ani drahý oblek z hedvábí a luxusní kožené polobotky úspěch nezaručí. Ženy více ocení celkový dojem – správně dlouhé kalhoty, dobře padnoucí košili a vyleštěné boty. Když se k tomu dodá slušivý sestřih vlasů, čisté krátce střižené nehty a upravené vousy, blížíte se k označení ideální muž.

Zaručených návodů, jak být pravým gentlemanem, který ženu oslní nejen před začátkem vztahu, ale i po dvaceti letech, je stále velmi málo. „Jednoduchý recept, kterého by se mohli muži držet, prostě neexistuje. Přestože výše zmíněné rady bezpochyby zafungují, je nutné dodat, že nejvíce ženy potěší upřímný zájem o ně. Zajímejte se, jaký měly den, jak se cítí, plánujte společné volné chvíle a nezapomínejte jim opakovat, že je milujete,“ radí Martina Horáková. Přestože se může zdát, že jsou ženy vybíravé a muži téměř neschopní, zdaleka tomu tak není. Je třeba změnit monolog na vzájemný dialog, těšit se z toho, že jsme každý jiný a můžeme se doplňovat a obohacovat.

Jak se chová váš manžel či partner po letech vzájemného soužití? Napište nám svou zkušenost do fóra nebo na facebook.

Kam dál?
Perlová, zlatá a diamantová svatba – jak ji oslavit?
Vyhořelé partnerství?
Jak muži snášejí, když jejich partnerka stárne?
Test věrnosti: lukrativní kšeft
Milenec na objednávku: Felace ano, líbání ne!
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.