velikost písma: A +/ A/ A -

Ubytování přes internet – tipy a názorné ukázky

Autor: Michaela Poštulková | komentářů: 0

Nenechte si vyfouknout ty nejvyhřátější postýlky v horských hotelech či u lázeňské kolonády – rezervujte si ubytování online.

Mnoho ubytovacích zařízení už se ani „neobtěžuje“ dávat svůj kontakt do tištěných Zlatých stránek a fungují jenom online. Když se vám přece jen podaří telefonní číslo někde získat, můžete strávit dlouhé hodiny pokusy o spojení s recepcí, zvlášť u menších horských penzionků a chat, kde je recepční zároveň kuchařkou, opravářkou a uklízečkou.

Rezervace ubytování krok za krokem

Rezervace přes webové stránky hotelu/penzionu/chaty
1. Do horní lišty vašeho vyhledávače (ideálně www.google.cz) zadejte klíčová slova – typ ubytování, které vyhledáváte, a oblast či přesnou lokalitu, kam míříte. Např. „penziony Svatý Petr Krkonoše“ nebo třeba „hotel snídaně předměstí Paříž“.
2. Vyhledávač vám nabídne buď různé ubytovací portály, podle kterých lze dál vyhledávat, nebo přímo webovou prezentaci hotelů, které vyhovují vašemu zadání.



Tip Žijemenaplno.cz: Vyhledávací servery, jako jsou Seznam, Centrum či Google fungují podle složitých pravidel, podle nichž se na první zobrazované položky (či celé stránky) dostanou hotely (hostely, penziony), které si důležitá klíčová slova dokáží složitě zašifrovat do své stránky. Exklusivita prvních míst ve vyhledávačích se ale často musí nějak vykompenzovat – často cenou výrobku či služby. Pokud nehledáte luxusnější ubytování, začněte rovnou hledat od čtvrté, páté zobrazené stránky.



Přečtěte si také: Tipy pro snadné cestování

Přes webové stránky daného penzionu či hotelu si už jednoduše najdete záložku „ubytování“ či „rezervace“. Nezapomeňte ale nejprve porovnat nabídku konkurence.

Rezervace přes specializované servery a portály
Jednoduché, přehledné a především rychle srovnatelné ubytování nabízejí české i zahraniční servery a portály, které se na ubytování přímo specializují. Kromě uvedených vyzkoušejte třeba:

www.rezervaceubytovani.cz
www.hledej-ubytovani.cz
www.ubytovani.cz
www.onlinehotels.cz



Přečtěte si také: Nakupování přes internet rychle a přehledně

Cestujete-li do zahraničí, vyhledejte si nejvhodnější ubytování na největších mezinárodních ubytovacích portálech:

česky:
www.booking.com

anglicky:
www.hotelreservations.com ( i Afrika, Austrálie, Asie atd.), www.accomline.com

levnější:
www.cheapaccommodation.com

Ubytování mimo ČR lze se základy angličtiny vyhledat i přes cestovatelský portál www.tripadvisor.com. Ten se soustřeďuje na recenze ubytovacích zařízení, takže si před rezervováním můžete přečíst, jak se zde líbilo předchozím zákazníkům. Na serveru jsou zhodnoceny i různé světové restaurace – najdete zde tipy, kde se levně a kvalitně najíst a ubytovat, čemu se vyhnout a kde „utrhnout“ jakou slevu.

Přečtěte si také: Elektronický jízdní řád – jak na něj?

Tip Žijemenaplno.cz: Máte-li na ubytování speciální požadavky (např. v těsné blízkosti vaší oblíbené sjezdovky, blízko u zastávky skibusu nebo pár kroků od nočního klubu), můžete je najít přímo přes internetové mapy. Jednoduše vyhledejte lokalitu a prohlédněte si nabídky ubytování v okolí (malé ikonky domečků se začnou zobrazovat, jak budete mapu přibližovat). Často se zde inzerují i levné soukromé priváty a menší penzionky, které ani nemají vlastní webovou prezentaci, pouze telefonický kontakt přímo na majitele. V pravé liště je též funkce „najdi v okolí“ – i přes ni můžete najít ubytování, restauraci, poštu, lékárnu či třeba pohotovost.

Kam dál?
Pořád na cestách a vlastně doma
Kam a s kým na dovolenou?
HOAX – nešiřte poplašné zprávy!
Život v síti – sdílejte jen to, co opravdu chcete
Jak na videohovory
E-maily vás udrží ve spojení

Při rezervaci ubytování sázíte na internet, nebo dáváte stále ještě přednost staré dobré klasice - zlatým stránkám a telefonu? Máte s rezervací on-line nějakou negativní zkušenost? Co byste poradili ostatním? Napište své názory do fóra nebo pod článek.
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.