velikost písma: A +/ A/ A -

Naučíme Sudánce rybařit?

Autor: Dušan Spáčil | komentářů: 0

Ve dnech 19. a 20. dubna potkáte v ulicích desítek českých i moravských měst dobrovolníky ve světle modrém tričku s logem ADRA. Do úředně zapečetěné kasičky budou vybírat příspěvky, které pomohou nejpotřebnějším v zahraničí i v České republice. Velikonoční sbírka ADRy se koná už podesáté – v minulých letech se díky ní vybralo na charitu 22 miliónů!



K čemu budou získané peníze použity tentokrát? Jak vysvětlují pracovníci této charitativní organizace, ADRA se vždy snaží pomáhat co nejefektivněji. Postupuje proto - pokud to jde - v duchu čínského přísloví: „Dej někomu rybu a nasytíš jej na den. Nauč ho rybařit a nasytíš jej na celý život!“ Do jedné z nejchudších zemí světa, Sudánu, tak například opravdu poputují rybářské pruty, které pomohou zajistit obživu místním rybářům.

Na pomoc dětem ulice
V Keni v Čechách nasbírané prostředky pomohou obnovit zničenou školu a zdravotnického zařízení. Na Haiti, zdevastovaném přírodními katastrofami a nemocemi , by peníze od nás měly pomoci místním zemědělcům zase obdělávat pole. Část peněz ze sbírky se tentokrát pochopitelně dostane i do tsunami poničené části Japonska. Pomoc ale potřebují i mnozí lidé v Evropě – a tak ADRA podporuje třeba i „děti ulice“, živořící v Moldavsku, či oběti živelných katastrof v České republice.

Solidarita je přirozená
Za milióny vybrané v minulých devíti letech všem dárcům ještě jednou nesmírně děkujeme,“ říká ředitel organizace ADRA Jan Bárta. Zároveň však dodává, že chudých ani postižených katastrofami bohužel neubývá. Aktivisté ADRY proto pevně doufají, že i letos budeme v době Velikonoc štědří. Jednak proto, že charita k nejvýznamnějším křesťanským svátkům patří, jednak proto, že mezilidské solidarity není nikdy dost. A jednou může pomoci i vám.

Kam dál?
Aby domácí práce nebolely
Jak na opilost? Třeba kyselinou sírovou!
Matka selhala ve výchově, zastoupila babička
Kam s vnoučaty
Zkuste šperkařský kurz
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.