velikost písma: A +/ A/ A -

Masaru Emoto: odhalil tajemství vody

Autor: Michaela Plachká | komentářů: 0

TÉMA TÝDNE – VODA: Není hydrolog ani profesionální fotograf. Přesto jeho fotografie vodních krystalů, nad kterými se tají dech, oblétly celý svět. Emoto věří, že voda je schopna přijímat a nést informace. To může změnit nejen nás, ale i celý svět.


Věčnost

Všimli jste si, jaký vliv má vaše myšlení, nálady a emoce na vaše zdraví? Jste ochotni připustit, že za stav vlastního zdraví jsme do značné míry sami odpovědni? Masaru Emoto jde ještě dál. „Když lidé začnou brát vodu vážně, začnou jí rozumět, pochopí, že základem života je rezonance a harmonie,” říká Emoto. Masaru Emoto se narodil v japonské Jokohamě, kde také později vystudoval mezinárodní vztahy. Poprvé ho napadlo začít zkoumat vodu a její schopnost nést informace po vyšetření magnetickou rezonancí. „Tento přístroj předává informace kapalinám formou vibrací,” vysvětluje svou inspiraci. Úspěšná léčba ho přivedla k domněnce, že nosičem informací je voda. „Každá informace je pouze vibrace, z níž vzniká energie. Na tomto pojetí je založena i teze o vlivu myšlenek a emocí na náš zdravotní stav.” Emoto zastává názor, že s vodou je to stejné. Naše emoce a myšlenky se otiskují do vody, která je pak přenáší do těla.

Čtěte také: Mýtus o čisté vodě


Děkuji

Láska je ta nejlepší informace
Informace, která je vodou nesena, také ovlivňuje tvar jejího zmrzlého krystalu. „Láskyplné myšlenky, nesoucí pozitivní energii, ovlivní vodu tak, že po zmrazení vzniknou krásné krystaly,” vysvětluje Emoto. Ve svých výzkumech došel k zajímavým závěrům. Ne každý vzorek vody je schopen vytvořit krystal. Ať už z důvodu znečištění, vystavení negativním myšlenkám nebo kvůli jinému znehodnocení. Emoto odebral vzorky pitné vodovodní vody téměř ze všech koutů Japonska. Zjistil, že voda z kohoutku většinou krásné celistvé krystaly nevytvoří, narozdíl od vody přírodní, minerální. S vodou, která krystaly nevytvořila, provedl experiment. „Před modlitbou byla voda v přehradě Fudžiwara špinavá. Odebrali jsme vzorek vody a vzniklý krystal se podobal tváři trpícího člověka v agonii. Po modlitbě jsme vodní krystaly fotografovali znovu. Výsledkem byl oslnivý krystal s aureolou uprostřed.” Dokáže tedy lidské vědomí proměnit špinavou vodu v přehradě?

Čtěte také: Vodní hladina – zrcadlo iluzí i poznání


Ty pitomče

Zdravý optimista, nemocný pesimista?
Masaru Emoto získal doktorát také v oboru alternativní medicíny na Open International University na Srí Lance. Své poznatky z pozorování vody propojuje s alternativní léčbou. Vyvinul přístroj, který je schopen měřit a analyzovat energii člověka (hado) a s jeho pomocí dokáže odhalovat skryté příčiny onemocnění. Ve svých knihách popisuje některé z nich. Zdůrazňuje, jak je důležité zachovávat si pozitivní myšlení. Nemoc podle něj reaguje na negativní emoce. „Nejsem lékař, nicméně věřím, že lékaři by měli být současně filosofy. Jsem přesvědčen, že lékařův hluboký vhled a soucit pomáhá pacienta vyléčit. Dokáže-li se nemocný člověk zbavit negativních emocí, bude schopen využívat svých sebeléčivých schopností,” uzavírá optimista Emoto.


Miluji tě, Vltava, Srdce

Masaru Emoto (nar. 1943), japonský badatel, vytvořil vlastní metodu fotografování zmrazené vody. Struktura krystalů zobrazuje přímé následky láskyplného, či naopak destruktivního myšlení.



Zdroje:
Masaru Emoto: Skutečná síla vody
Longevity 06/2009
Foto: OFFICE MASARU EMOTO


Věříte, že svůj zdravotní stav můžeme do značné míry sami ovlivňovat? Diskutujte na našem diskuzním fóru, nebo na facebooku.

Kam dál?
Jak se bydlí v ašramu
Probuďte v sobě Foresta Gumpa
Radka: „Orlí nos už mi asi zůstane“
Jak se zabezpečit na důchod 2. díl
NASA vymyslela línou matraci
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.

Dočtěte se více

Příbuzná témata: Téma týdne