velikost písma: A +/ A/ A -

Prosluněné lyžování v jarním Tyrolsku

komentářů: 0

Alpské lyžování v Rakousku je pojem na celém světě. Rakouské Tyrolsko má ale co nabídnout i v severských disciplínách! Zejména středisko Seefeld nabízí oboje v hojné míře.

Lyžování i sluneční lázeň si vychutnáte v plné míře třeba na Kronplatzu

Tip č. 1: Z mrazu do mrazu
Kouzelné alpské městečko Seefeld je vzdálené od Innsbrucku jen slabou půlhodinku. Leží na slunné náhorní planině mezi chráněnými oblastmi Karwendel, Wetterstein a Wildmoos.
Na běžkaře zde čeká kolem 260 km výborně upravených běžeckých stop všech obtížností a nabízejí se tu optimální podmínky pro klasické běhání či bruslení. O kvalitě areálu svědčí fakt, že byl dvakrát dějištěm zimních olympijských her.
Sjezdovat lze nejlépe v areálu Rosshűtte, kterému dominuje dvoutisícovka Seefelder Joch. Má sice jen jednu a navíc relativně krátkou černou sjezdovku, ale to částečně vynahradí dlouhé červené a hlavně modré sjezdy, které vyhovují i začínajícím sportovcům a rekreačním lyžařům. Celkově je na výběr z osmnácti sjezdovek, které jsou dobře propojeny. Na opačné straně Seefeldu je menší areál Gschwandtkopf určený spíš začátečníkům nebo rodinám s malými dětmi.
Vhodným místem ubytování pro klientelu středního a staršího věku je třeba AlpenMedHotel Lamm. Jak už sám název napovídá, nabízí více než komfort čtyřhvězdičkového hotelu a běžnou wellness s nádherným krytým bazénem. Má totiž vlastní centrum pro pohyblivost a regeneraci, kde hotelový lékař přímo diagnostikuje problémy pohybového aparátu a určí odpovídající lékařské a terapeutické procedury.
Specialitou hotelu Lamm jsou největší kryokomory v Rakousku. Navštěvují je lidé z celé Evropy. Kryoterapie je léčba chladem. Je to moderní rehabilitačně-léčebný postup, který spočívá v krátkém pobytu (1 – 3 minuty) v kryokomoře při velmi nízkých teplotách (-120 °C až -150 °C) a následné mírné pohybové aktivitě. Kryoterapie způsobuje intenzivní prokrvení kůže a svalů, aktivuje metabolismus, snižuje bolesti kloubů a páteře, zvyšuje pohyblivost a fyzickou odolnost. Zároveň podporuje protizánětlivé procesy v těle. V dnešní době je již kryosauna často nedílnou součástí rehabilitace vrcholových sportovců, kteří ji užívají především pro regeneraci svalů a kloubů při velké fyzické zátěži.

Na kryoterapii se můžete nejprve podívat oknem - z tepla

TIP č. 2: Slunění na Kronplatzu
2275 metrů vysokou horu Kronplatz v údolí Pustertal obklopuje čtrnáct středisek. Obrovský masiv je charakterizován v dolní části mohutným lesním pásem. Směrem nahoru stromoví ubývá a sjezdovek do všech stran přibývá. U vrcholu se sjezdovky sbíhají na velké sluneční plošině. Kdo miluje sluníčko, může si vychutnávat sjezdy do údolí podle postupujícího slunce.
V čem je tato hora tak jedinečná? Stále přibývají nové sjezdovky i lanovky, které za hodinu přepraví kolem 64 tisíc osob. Kapacita lanovek je zde skutečně obdivuhodná, čeká se jen zřídka. Umělé zasněžování je tu samozřejmostí a sjezdovky se stále upravují, takže slabší lyžaři a starší ročníky se nemusí obávat špatného stavu sjezdovek. Kronplatz je napojen na lyžařský areál Dolomiti Superski s 1 200 kilometry sjezdovek v srdci Dolomit.
Přijemné ubytování je možno najít i v blízké prázdninové vesničce Gais v čtyřhvězdičkovém hotelu Windschar. Tento klasický hotel oslavil před třemi lety své sté narozeniny. Je skvěle vybaven útulnými pokoji a velkou zahradou, vyhřívaným venkovním i krytým bazénem, saunami, kosmetickým a masážním oddělením a hernou pro děti. Mezi pravidelné hosty nepatří už jen Němci a Švýcaři, ale i Češi, Slováci, Poláci a Maďaři.


Lyžování v Tyrolsku je vždy nádherný zážitek

Tip č. 3: Kde se jezdí Světový pohár
Půvabné štýrské městečko Schladming patří k nejznámějším rakouským alpským střediskům. Vrchol Planai má díky svým skvělým a různorodým sjezdovkám zvučné jméno i ve Světovém poháru. Schladmingský areál je propojen s dalšími třemi vrcholy Hochwurzen, Reiteralm a Hauser Kaibling lyžařskou houpačkou Skischaukel a celkem nabízí 125 kilometrů sjezdovek. Ne nadarmo byla celá oblast vybrána pro mistrovství světa ve sjezdových disciplinách 2013.
Tipem na ubytování přímo u lyžařského stadionu Planai může být hotel aQi. Jeho okolí nabízí skutečně skvělé možnosti, jak využít volný • . Architektura hotelu je jednoduchá, ale naprosto funkční, vybavení hotelu je moderní a kvalitní, design velmi příjemný.


V hotelu aQi je sauna spojena s terasou s pěkným výhledem

Jezdíte rádi na lyže do Rakouska? Nebo dáváte přednost českým horám? Diskutujte na našem fóru nebo přímo pod článkem.

Kam dál?
Dopřejte si gastronomický pobyt v Čechách nebo na Moravě
Navštivte evropské tropy
Pořád na cestách a vlastně doma
Ischia – lázně pro každého
Batika: kouzlo nechtěného
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.